Andreas Terner, nöjesreporter

Debatt: Biff om korven på Umeå Open

Fönnt ja änn körv, som man säger i mina hemtrakter.

Hujedamig. I dagarna har en mer eller mindre hätsk strid om varmkorvens vara eller icke-vara på inomhusfestivalen Umeå Open börjat koka i cyberrymden. Arenan? Facebook. En lokal rutinbesökare inledde alltsammans med att kasta första stenen – startade en så kallad Facebook-grupp – under parollen ’Stoppa korven på Umeå Open!’. Argumentationen i korthet:

’Umeå Open är en fantastisk festival. Dock räds man redan att fjolårets försäljning av kokt korv i foajén ska ske i år igen. Jag tror ingen som besökte festivalen senast undgick den vidriga lukten som låg som ett täcke över samtliga konsertlokaler.’

Det dröjde dock inte länge förrän vad jag blint gissar är en hyfsat rutinerad vardagsdebattör med förgreningar i paret stockholmsbaserade tankesmedjor gick i polemik . Följaktligen startades också en grupp med namnet ’Mer korv på Umeå Open!’. Ordval:

’Umeå Open är en fantastisk festival. Nu vill dock några kosthållningsfascister stoppa det fria näringslivet från att sälja korv i foajén. Tokfransarna kallar matförsäljningen ’ett problem’ och klagar på att korv utsöndrar en vidrig lukt ’ som låg som ett täcke över samtliga konsertlokaler’ i fjol. Den vidriga stank deras sojaproteinfisar står för är de tydligen oförmögna att känna.Vill man stoppa korven är det enklaste sättet att låta bli att handla, inte starta några löjliga upprop och låtsas att det är 1973.’

Fyndig argumentation, absolut. Själv tänker jag dock lyxa till det med att inte ta någon som helst ställning i sakfrågan. Åtminstone inte förrän Lång, Holmlund eller annan hungrig recensent tar med sig matlådor innehållandes spår av egg in i pressrummet.

En kommentar

  1. Lång

    Haha, jag lovar dyrt och heligt att inga matlådor kommer att tas in av mig i pressrummet! Ingen drypande korv heller. Möjligtvis smusslar jag in en mindre chipspåse om svårartad hunger drabbar tarmen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.