Om en feg hund

Min slev är inte särskilt tuff kille, det kommer säkert inte som någon överraskning. Däremot är det ibland svårt att förstå precis hur illa ställt det är med viss osäkerhet, så som det här med självförtroendet.

Att träna trix ska visst hjälpa självförtroende. Jo, jo. Men bara om Evert fattar vad han ska göra innan tredje försöket, för annars blir han olycklig, osäker och ledsen. Då smiter han undan med svansen mellan benen och går och lägger sig under en möbel och är liten.

Så nu får vi träna på saker han kan i en vecka innan vi vågar oss på något nytt igen. Stackars liten fegskit.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Annika Sandström

    Nämen, det låter precis som min Tassa, hon är också en riktig fegis! Men Tassa har faktiskt blivit lite modigare med envis träning, så det finns visst hopp.:-) Hemma hos oss går hon under namnet Nasse, från Nalle Puh du vet som alltid säger: k-k-k-k-kära nån….
    /Annika

  2. Anna Galin

    Svar till Annika Sandström (2012-01-30 10:42)
    Jag tycker själv att det händer mycket med Everts självförtroende för att vara ärlig! För bara någon månad sedan så fick vi dra honom från gården för att han tyckte att allt utanför var läskigt. Nu går han modigt mest hela tiden (med undantag vid traktorer, bussar, cyklar och marschaller för att nämna några) 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.