Anas blogg

Hur Förvarar man Smycken Bäst ?

Av , , Bli först att kommentera 0

Våra bästa tips för att förvara dina smycken

När du kommer hem är du förmodligen van vid att ta av dig smyckena som du har på dig under dagen. Det är inte ovanligt att vi tappar våra ringar på köksbänken, lämnar halsbandet på nattduksbordet eller tappar bort ett örhänge mellan soffkuddarna.

Efter alltför många sökningar efter ett förlorat smycke har vi alla utvecklat vanor för att hålla vår samling organiserad. Med en smyckesorganisatör kan du ha hela din samling på ett ställe och minska förlusterna. Genom att förvara dina smycken på rätt sätt kan du bevara deras skönhet och skick. Och det ökar också sannolikheten att du faktiskt bär dina smycken!

Om du är en smyckesälskare och har en vacker samling som du bryr dig om, vill du förmodligen hålla den i gott skick i flera år. Det spelar ingen roll vilken typ av smycken det är, om du har en särskild plats att förvara dem på är det mycket mindre sannolikt att du tappar bort dem. Du kan känna dig trygg i vetskapen om att din smyckessamling är säker. Vissa smycken är mer ömtåliga och ser lättare ut än andra, så det är mycket viktigt att se till att de förvaras på rätt sätt för att behålla sin glans. Smycken som inte förvaras på rätt sätt kan skadas eller gå förlorade med tiden.

Spara tid varje dag!

De allra flesta kunder berättar för oss att organisering av deras smyckessamling är en av våra främsta prioriteringar. Och många av er letar efter sätt att förvara era smycken på ett enkelt sätt. Spara tid varje dag genom att organisera dina smycken på ett sätt som gör det lättare att välja halsband, örhängen och andra vardagssmycken. På morgonen behöver du inte leta efter var du glömde dina smycken dagen innan.

I följande guide beskrivs de tips du behöver för att förvara dina smycken så att de kan ge dig och din familj glädje i flera generationer. Här är våra bästa tips för att förvara dina smycken!

Hur organiserar jag mina smycken?

Vissa smycken är gjorda av metall och repas lättare än andra. Om de kommer i kontakt med varandra i en låda kan de skadas. Därför är det viktigt att välja en smyckesorganisatör som har fack för att se till att dina smycken inte rörs. Den kemiska blandningen av metaller som används vid smyckestillverkning kan också orsaka oxidation eller anlöning. Välj ett förvaringsutrymme som håller dina smycken åtskilda.

Det hjälper dig att hitta det du inte behöver direkt. Den mest effektiva och praktiska lösningen är ett smyckeskrin. De finns i olika storlekar och material beroende på din smak. De kan hålla hela din smyckessamling åtskild och synlig.

Att hålla ordning på smyckeskrinet har många fördelar. Om smyckena inte är hopslagna finns det ingen risk att ett smycke trasslar in sig eller förstör ett annat. Om du har bråttom kan du också hitta de smycken du letar efter omedelbart.

För att göra det lättare att organisera dina smycken kan du välja en typ av smyckeskrin som har olika tillbehör för att enkelt organisera alla typer av smycken. Till exempel krokar för att hänga upp halsband och hängen, sammetsslitsar för att arrangera dina ringar sida vid sida och även smyckeskrin för smycken, även för stora smycken som halsband och armband.

Hur ska jag förvara mina halsband?

Det är bäst att förvara halsband och hängen separat så att de inte trasslar ihop sig. På så sätt kan du också lättare hitta det du söker. Det finns smyckeskrin med särskilda fack för halsband. Det är mycket praktiskt att ha hela samlingen på ett ställe. Du kan också hänga dem på en smyckeshylla som presenterar dem som en smyckesdisplay. Vår nuvarande favorit är smyckeshållaren. Du kan enkelt hänga dina halsband i grenarna utan att de trasslar in sig och ge ditt rum en originell dekoration.

Hur klassificerar du örhängen?

Innan du lägger dem i smyckeskrinet eller på smyckeshyllan ska du ordna örhängena i par så att de är lättare att hitta när du vill ha dem igen. Vissa av våra smyckeskrin har speciellt utformade hål för att fästa örhängen i varandra.

Fördelen med att hänga upp örhängen i ett smyckeskrin är att du kommer åt dem snabbare. Örhängehållaren är mer synlig än ett smyckeskrin och är utformad för att organisera denna typ av smycken. Det finns platser för att enkelt hänga olika kategorier av örhängen. Dess originalitet kommer att framhäva dina smycken som alltid kommer att vara synliga och samtidigt försköna din dekoration.

Smyckeskrinet passar bättre om du vill bära dina örhängen eller om du föredrar att lämna dem i en förvaringslåda. Genom att de placeras i en låda är de också bättre skyddade mot damm och oxidation.

Om du vill att dina smycken ska vara synliga hela tiden är smyckesställ och -displayer en bra lösning. Om du föredrar att ha allt på ett ställe kommer du att älska smyckeskrinet. Det finns också smyckeskrin för örhängen som har tillräckligt med utrymme för att förvara upp till 30 par.

Hur förvarar man ringar?

Ringar har fördelen att de inte trasslar in sig, till skillnad från halsband och kedjor. På grund av sin storlek kan de lätt gå förlorade om de inte förvaras på rätt sätt.

Om du köper din ring i en juvelerarbutik får du den i ett litet fodral som håller den välbevarad. När din ringsamling växer kommer du att ha flera väskor, vilket inte är idealiskt för förvaring.

Vissa smyckeskrin är speciellt utformade för en stor ringkollektion. Du kan sätta in dem mellan de små sammetsringarna. Dina ringar hålls säkert på plats, förhindrar att de välter och skyddar dem från damm. Fördelen är att du kan ordna dem i rader och välja dem snabbt.

Stora smyckeskrin ger tillräckligt med utrymme för att organisera dina dyrbara ringar. Om din smyckessamling inte huvudsakligen består av ringar bör du ha ett ställe där du kan förvara dem på ett och samma ställe.

Hur förvarar man armband?

Numera har alla armband blivit mycket vanliga. Det finns många olika typer för alla.

Om du har många armband kan du överväga en armbandshållare. Vissa har plats för flera armband. Det gör det lättare att sortera dem och sparar tid.

Väggmonterade förvaringsenheter är också mycket användbara om du inte har så mycket utrymme hemma. Dessa smyckeshyllor kan fästas på väggen och förgyller ditt rum. Det finns väggmonterade smyckeshyllor för alla smaker och färger.

Var ska du förvara dina smycken?

Dina smycken ska förvaras på ett rent och torrt ställe, t.ex. i ett smyckeskrin eller ett tygfodral. Det är också en bra idé att använda en vanlig låda om du sveper in varje enskilt fack i silkespapper eller sammet.

När du köper ett smycke får du vanligtvis en speciell påse eller ett fodral som är avsett att skydda just det smycket. Vissa har ett ultramjukt tyg medan andra har fibrer som skyddar mot antiglödning, vilket gör att smyckena ser nya ut längre. För förvaring är det dock inte optimalt att ha ett fodral för varje smycke, eftersom det då blir svårt att förvara dem väl och hitta dem snabbt.

Hur ska guldsmycken förvaras ?

Guld är en relativt formbar metall och kan skadas av reportage från hårda ädelstenar. För att undvika detta är det bäst att förvara varje guldsmycke i mjuka tygpåsar eller förvara dem separat i ett smyckeskrin.

Hur ska silversmycken förvaras?

Om du har silversmycken ska de alltid hållas helt torra. Dina silverpjäser bör förvaras i en anlössäker påse och skyddas från luften. Du bör aldrig låta dina silversmycken komma i kontakt med gummiföremål som t.ex. gummiband, eftersom svaveln i gummit gör att silvret blir anlöpt. Innan du förvarar dina silversmycken rekommenderar vi att du rengör dem med en mjuk, torr trasa. Undvik att lämna dem på fuktiga ställen, t.ex. i badrummet, så att de behåller sin glans längre.

Hur ska diamanter förvaras ?

En diamant är det hårdaste ämnet på jorden och om den förvaras felaktigt kan den repa andra ädelstenar som rubiner, smaragder och safirer. Diamanter kan också repa silver, guld och platina. För att undvika detta bör du placera dem ensamma i ett lämpligt förvaringsutrymme. Vi rekommenderar den ask eller väska som du får när du köper dina smycken. Annars kan du välja en liten ädelstenslåda där den är ensam och säker.

Slutsats

Efter dessa olika tips för att förvara dina smycken vet du vad du behöver för din smyckessamling. Glöm inte de viktigaste punkterna:

Håll alla dina smycken väl åtskilda
Förvara dem borta från fukt
Organisera den efter kategori
Ta för vana att lägga dem på samma ställe.

Med dessa värdefulla tips vet du alltid var dina smycken finns när du behöver dem. Du kommer inte att förlora dina små skatter eller slösa tid på att leta efter dem innan du åker. Om du ännu inte har hittat den perfekta förvaringen för dina vackra smycken kan du ta en titt på vår vackra samling smyckeskrin och smyckeshållare.