Åsa Nyberg (C)

Bloggar om Politik, landsbygden och livet i stort.

Den blomstertid nu kommer…………………….

Vi går in i juni månad och sista veckorna i skolan brukar vara fulla av skratt, lek, mys och bus. Man ser fram emot ett långt skönt sommarlov och i augusti längtar man efter sina kamrater igen. Föräldrar är stolta och lyckliga då de ser sina sommarfina barn sjunga Den blomstertid nu kommer, en tår trillar på någons kind. Luften darrar av förväntan för liten och stor. En blomma till en älskad lärare som med öm hand tagit  hand om våra barn känns naturligt.

I Nordmaling har våra barn ont i magen över val av vänner, att inte veta om de får se alla sina vänner igen efter sommarlovet, får vi krama vår lärare igen?  Vilken skola måste jag åka till? osv. I år kommer det falla tårar då Den blomstertid nu kommer  sjungs, men tårar av total förtvivlan och frustration. Luften kommer att darra av ovisshet. Inte heller någon blomma blir det till våra älskade lärare som gör en fantastisk insats som varsamt försöker göra det bästa av en ohållbar situation.

Majoriteten har lagt ett svart sorgflor över dennna underbara tid för våra barn, deras föräldrar och deras lärare. Denna glädjens tid!

Alla guldstjärnor som jag samlat på mig under mina skolår ger jag till våra fantastiska byskole lärare!

Till alla lokala hjältar; fortsätt kämpa ni gör heroiska insatser!

Skratten på våra skolgårdar har tystnat……………………………

 

4 kommentarer

  1. Berith

    klart att lärarna ska ha de blommor de så väl förtjänat även i år !!! Skin i vad skolchefen har för dumma åsikter!! Ska han komma och ändra på de traditioner vi har haft i alla år ?????

  2. Eva Lundmark

    Jag kommer helt o fullt strunta i något så dumt som att vi inte får avtacka våra fina lärare som vi vill! Självklart ska våra underbara lärare få de blommor och presenter vi vill ge dem, det kan ingen BU-chef ta ifrån oss…
    Vi kämpar på tillsammans!

  3. Staffan J

    Eva & Berith, nu får ni ta och tänka till en gång till.
    Det handlar inte om att vi föräldrar inte ska få visa vår uppskattning.
    Det får vi göra så mycket vi vill. Vad dom han säger är att säg det med ord istället för blommor osv. Ord är nämligen gratis det är inte blommor och presenter. Vad ni inte tänker på är dom familjer som faktiskt inte har råd att avvara 50, 100 kr. Hur tror ni deras barn känner sig när de andra barnen frågar varför. För självklart kommer detta till kännedom även till barnen om vilka som inte betalat osv.

    Har själv varit med om att barn som inte haft råd att köpa en tröja, godis eller kunnat följa med på något som kostat pengar faktiskt blivit utsatta för mobbing osv.. Varför tänker inte ni på dom?

  4. Åsa Nyberg

    Svar till Staffan J (2013-06-05 23:08)
    Hej Staffan!

    Jag förstår precis vad du menar. Jag har själv en gång i tiden varit ensamstående mamma samtidigt som jag levde på studielån.
    Jag förstår också Berith och Eva, det har gått ut i föräldrarbrev att vi inte får ge lärarna blommor eller presenter efter ett beslut i BU. Nu finns inget sådant beslut. Oftast brukar det vara en tia eller en tjuga man samlar för att köpa något till sin lärare. Jag har aldrig varit med om att man samlat 50-100kr. Blommor kan vara gratis hela naturen är full av vackra blommor så här års. Så en plockad bukett ligger det mycket kärlek bakom! En lärare jag känner berättade att hon brukar få små dikter av sina elever som de brukar rama in och ge henne. Ska hon nu inte få ta emot dessa dikter för att ramen kostar en slant.
    Barnen vill gärna ge sina lärare något, en lärare är väldigt älskad och spenderar mycket tid med våra barn.
    Åsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.