Åsa Nyberg (C)

Bloggar om Politik, landsbygden och livet i stort.

Kommunen mellan städerna med de levande byarna!

Blir uppriktigt förtvivlad när jag får höra att majoriteten  i Kommunstyrelsen idag beslutat att tre av våra byskolor ska bort. Håknäs , Lögdeå och Rundvik!

500 personer var igår ute och demonstrerade för kommunens framtid!  Hur kan man bara strunta i en sådan stark folkopinion? Hur kan man behandla sina kommuninvånare på det här sättet? Hur kan man svika landsbygden på det här sättet?

Man har defintivt svikit sina väljare på ett högst förkastligt sätt. Man påstår sig ha haft dialog möten, de dialog möten man hade gällde nedläggning av Håknäs skola, förskole centrum i Rundvik, skolcentrum i Lögdeå och flytt av förskolan i Hörnsjö till Gräsmyr. Inte en enda dialog har förts sedan man började tala om total nedrustning av landsbygden. För det är precis vad det här beslutet innebär.

Varför är man så rädd att ta emot de bybor som i sina uträkningar fått fram helt andra siffror? Man ignorerar människor helt. Respektlöst!

Som förtroendevald har man fått ett förtroende av sina väljare. I det förtroendet ingår inte bara att få en budget i balans. I det förtroendet ingår det också att lyssna på sina väljare och ha deras och hela kommunens välmående i beaktande när man fattar beslut!

Byarna är vår kommun! Rundvik, Lögdeå, Norrfors, Nyåker, Gräsmyr, Långed, Brattfors, Hörnsjö, Håknäs mfl. Nästan hela ytan av vår vackra kommun är landsbygd och byar.

Synd att ingen ur den sittande majoriteten var med och såg när 20-talet barn spontant sprang före oss vuxna igår under demonstrationen, upp på trappan till kommunhuset med sina plakat och ropade " Vi vill ha våra skolor kvar" Ett mycket rörande ögonblick!

Våga lyssna och bemöta våra invånare, de är kloka människor med många ideer och visioner för vår kommun. Våga vara modiga och fatta beslut som är lånsiktigt hållbara och där våra byar får fortsätta att utvecklas och befolkas. Våga behålla byskolorna som positiv reklam för vår kommun. Kommunen mellan städerna med de levande byarna! Det vore något.

Ett barn sa igår " Varför ska jag gå i skolan i Nordmaling jag bor ju i Lögdeå"

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.