Bosse Hedefalk

Direkt från Haiti

Under samma himmel

Dag 3; kväll

Bortsett från punktering uppe i bergen ikväll gick dagen som planerat. Lång resa till raserad skola och beklämmande bilder från landsbygden. Massor av totalförstörda hus och vägar (därav punkan) och människor i skriande behov av hjälp.

All skolverksamhet på Haiti ligger nere efter katastrofen. Barnen kommer att få vänta länge på utbildning, här i västvärldens redan sämst utbildade land. De 8-10-åriga skolbarn som jag träffade idag har inte längre någon skola. De har inte en chans i livet om vi inte hjälper dem att få det som är självklart för barn i andra länder.

Vårt team på sjukhuset börjar visa klara tecken på överbelastning, men viker inte en tum från det mer än övermäktiga. 17 arbetstimmar igår, 14 hittills idag och arbetet fortsätter in i natten. Hemskt att vara skillnad mellan liv och död och känna att man inte räcker till för alla som måste få akut vård. Människor dör en trappa ner under mig.

Yours Truly byter nu skepnad och assisterar våra hjältar så gott han förmår.

Sov gott i vintermörkret. Samma stjärnor (nästan)som lyser över er ser jag senare i natt från min bädd i den tropiska natten.
Bosse

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.