SPI Välfärden

Vi är den tredje kraften

När politiker leker affär

Socialdemokraterna i Örnsköldsvik har ”spelat” bort 700 miljoner av skattebetalarnas pengar.  

För c:a tre år sedan började Jarl Strömbäck, ordförande i SPI Välfärden Örnsköldsvik, avslöja en nästan otrolig historia om missbruk av skattemedel i mångmiljonklassen inom tre Norrlandskommuner.
För detta blev han förföljd, inte bara av Socialdemokraterna utan även av representanter i andra partier. Jarl är en stark politiker, så han stod emot den massiva kritiken.
I går fick han rätt på alla punkter, när Uppdrag Granskning plockade hela historien i bitar och visade ansiktet på en vilt ljugande ordförande för kommunstyrelsen i Ö-vik, Elvy Söderström (S).
Kommunerna gick in i ett företag som skulle tillverka etanol av svensk skog. Bolaget hette SEKAB.
I samband med Jarls avslöjanden på sin blogg, försökte Elvy Söderström till och med få Jarl Strömbäck utesluten ur dåvarande Sveriges Pensionärers Intresseparti. Som tur var, lyckades inte detta. Vi är glada att Jarl är med i SPI Välfärden och Elvy Söderström i Socialdemokraterna.

http://www.svt.se/ug/miljonrullningen-utan-slut-kommunen-som-drabbades-av-fartblindhet

Jag ska inte gå in på alla detaljer, men hela kalaset lär ha kostat skattebetalarna i norr, mer än 700 miljoner kronor. Som grädde på moset fick bolagets före detta vd rejält betalt för att sälja två högt värderade företag i Afrika, till sig själv för 200 kronor per styck.

Den här historien är vad jag kallar, ”vinster i välfärden”. Men sådana här affärer vill vänstern tysta ner, för att kunna höja skatterna och säkra vår ”välfärd”.

Göran Dandelo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.