Mer patientmakt åt västerbottningarna!

Idag har vi debatterat ett lagförslag som kommer att stärka västerbottningarnas ställning inom hälso-och sjukvården. Nämligen lag på en nationell vårdgaranti, rätten till en fast kontakt i vården och rätten till en andra medicinsk bedömning(second opinion) om patienten vill ha det.

Kan bara konstatera att Alliansen har fokus på den enskilde till skillnad från den förra S-regeringen som endast såg kollektivet. Efter 12 år av S-regering med stöd av V och MP så har vi nu en alliansregering som sätter ner foten för att stärka patientens ställning och makt oavsett var i Sverige du bor genom att med denna nya lag ge alla patienter rätt till vård i tid.

Det gör verkligen skillnad till patientens fördel med en Alliansregering !!

En kommentar

  1. Maria Lilja

    Hej Maria! Jättebra initiativ o bra skrivet om ämnet. Jag har en gammal o sjuk mor som verkligen får känna av sjukvårdens baksidor, precis som flertalet gamla och sjuka. Idén skulle verkligen vara något att bita i för välfärdens utveckling i Sverige. Igår hade vi LK-styrelsemöte igen, o mutterverksamheten har verkligen tagits emot med glädje, så jag ser fram emot att vi kan använda oss av det så fort det ges tillfälle. Ha det gott!
    Maria Lilja
    Distriktsordförande
    Liberala Kvinnor Västernorrland
    070-2144598

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.