Barn-och ungdomspsykiatrin i Umeå håller på att rasa

Vad är det egentligen som händer. Regeringen har gjort stora satsningar för att förbättra tillgängligheten inom BUP, men Västerbotten och Umeå får inga pengar då man inte uppfyller tillgänglighetsmålen. Vi är sämst i landet. Nu stänger man avdelning på grund av arbetsmiljöproblem och kommer att hänvisa barn och unga till vuxenpsykiatrin eller barnmedicin. Barnmedicin helt OK men att skicka barn till Vuxenpsykiatrin är mycket illa.  Har landstingets majoritet helt glömt bort Barnkonventionen?

4 kommentarer

  1. Kjell Nilsson

    Håller med dig till fullo Maria. Det här handlar om de mest sköra individerna. Hur kan en ledning tillåta att det går så långt att hela institutionen måste stänga i en månad? Hur skulle allmänheten reagera om en skola stänger flera veckor under en termin? Den tanken skulle inte komma på tal överhuvudtaget. Det är rimligt att tro att politikerna har fått information om läget men totalt struntat i BUP. Tråkigt, men det går ju att ändra på i september nästa år.

  2. Mange

    Frågan man ska ställa sig är nog vad har dom ”inte” glömt bort ?

    Ända sen våra politiker fick veta att vi skulle bli nån fjantig kulturhuvudstad så har allt barkat åt ”h-vete” det skulle byggas och rivas och fixas, så när tror du att någon har haft tid att kolla över dom ”VIKTIGA” delarna har i länet ?
    Vi kan ta två delar som vi skulle kunnat skippa på direkten och ena är det så kallade ”skrytbygget” vid älven där vi TVINGAR in statsbiblioteket ”där dom inte får plats”
    Andra är ju det omtalade badet som först o främst kommer kosta över 500 miljoner att bygga och kommer aldrig att kunna stå på egna ben utan vi skattebetalare måste betala för hela idiotin.

    Så om du bara tar dom två byggena och slår ihop kostnaden för det så är det väl ca 1 miljard och tänk hur mycket skulle inte EN MILJARD göra för sjukvård skola osv under bara ett år ?

  3. Peter Ericsson

    Sverige har aldrig skrivit på Barnkonvensionen i Lag så det är än så länge endast en rekomendation!
    Som du kanske vet så är psykiatrin mer kvar i forna tider då dom inte verkar vilja hjälpa patienter utan det är ett rent vinstmaskineri utav droger samt att sätta olika diagnoser på barn som inte kan sitta stilla.

    Droger som är mycket beroende framkallande anfetamin preparat eller droger som mer liknar kokain.
    Psykiatrin har ingen platts i ett modern samhälle & det vet nog många politiker idag då mentalsjukhusen är rivna eller ombyggda till lägenheter.
    För att det inte ska märkas att dom sedan 90talet monterat ner dessa institutioner så har politiker i stället valt att inte ge dom mera resurser.

    Varför inte ge vårdcentraler , skola mera resurser med kuratorer , psykologer med mera?
    Varför skulle vuxenpsyk vara så mycket sämre då man har samma tänk där?
    Det är inte demokratiskt att fortfarande ha kvar en gammal institusion med sån barbarisk människosyn som använder sig utav tvångslagar för att fortfarande kunna existera i ett modernt samhälle!

    • Maria Lundqvist-Brömster (inläggsförfattare)

      Vi har ratificerat barnkonventionen och jag hoppas att vi som i Norge gör barnkonventionen till lag. Det vill folkpartiet och frågan bereds nu i regeringskansliet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.