Inlandet har mycket att komma med!

Idag har vi riksdagsledamöter från alliansen haft en givande dag i Storuman för att diskutera flyg och besöksnäring bland annat. Ledamöter från trafikutskottet deltog även i mötet. Som vi alla vet är det mycket på gång i Storumans kommun med gruvnäring, vindkraft och utvecklingen i Tärnaby-Hemavan. För att allt ska fungera så måste vi ha en väl fungerande infrastruktur. Med gruvnäringen följer mycket tung trafik, på en E 12 som dessvärre är i stort behov av åtgärder för att hålla.

Vi besökte Gunnarns flygplats. Det är tragiskt att den inte används. En flygplats som kan ta emot större plan och som är ett viktigt nav  för inlandets utveckling.

Besöket och de dragningar som vi fick ta del av gav ny kunskap och mycket att reflektera över.

Det skulle vara intressant att ta del av hur företrädare för regionförbundet i Västerbotten diskuterar när det gäller utvecklingen i Västerbotten, i inlandet och hur man vill prioritera.

En del svar lär kanske komma när vi diskuterar den nationella trafikplanen i nästa vecka .

2 kommentarer

  1. Linda Sandberg

    Jag tycker att det är fantastiskt bra att resurserna på Storumans Flygplats kommer in i diskussionerna igen. Vi kan inte finansiera utbyggnader på övriga flygplatser i Västerbottens inland, när vi har en färdigutbyggd flygplats med det centralaste läget, som kan serva turistnäringen både för både Tärnaby- och Vilhelminafjällen på ett bra sätt. Den ligger dessutom bra för att vara en alternativflygplats för Hemavan vid dåligt väder där.
    Kommunerna måste glömma all tidigare konkurrens om flygupphandling för den egna flygplatsen och börja jobba mot ett gemensamt mål, för att främja turismen och ekonomin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.