Barnkonventionen- svensk lag!

Regeringens proposition om barns rättigheter är ett steg i rätt riktning för att göra FN:s  barnkonvention till svensk lag. Regeringen vill göra en kartläggning av hur svensk lagstiftning och praxis stämmer överens  med barnkonventionen. Jag är övertygad om att denna kartläggning kommer att visa på brister som Folkpartiet visat på. Folkpartiet tycker att barnkonventionen bör införlivas med svensk lag. Här har Norge föregått som ett gott exempel. Vi har tagit del av många larmrapporter under de senaste åren som visat på att barns rättigheter i Sverige behöver stärkas.

Barn går inte i repris!

 

4 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Av egen och andras erfarenhet kring detta så är det brister i mycket med lagstiftningen som behövs rätta sig efter FN:s barnkonventionen.
    Miljöpartiet vill att barnkonventionen ska införlivas till svensk lag. Så här av vi två partier som vill barnens bästa enligt efter FN:s barnkonvention och sett bristerna i bland annant vår välfärdsystem.
    Här tyck jag även att rättslig ska även det stärkas att misskötsel av tjänstemän/kvinor blir en påfölj hos sociala institutioner mfl. Nu får dem för det mesta en anmärkning på det och dessa ser över rumtinerna som sällan görs till det bättre för barnen.

  2. marial lundqvist-brömster

    Det kommer att bli en skyldighet att anmäla brister till Socialstyrelsen även vad gäller barn och ungdomsvården för att garantera hög kvalitet. Lex Sarah kommer inte bara att gälla äldreomsorg och vård och omsorg kring personer med funktionsnedsättning utan allt inom socialtjänsten. Då kan man i högre grad komma åt det som du efterfrågar.Detta har nyligen beslutats i riksdagen.

  3. marial lundqvist-brömster

    Ja Helena, jag gillar också slutklämmen.Barn går inte i repris , så är det bara!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.