Självständiga kooperativen

Självständiga kooperativen

I USA, världens enda kvarvarande supermakt, än så länge behöver var åttonde medborgare, någon form av socialhjälp och matkuponger enligt SVR P1s reportaget.

Detta kostar staten 500 miljarder varje år. Traditionsenligt, opponerar republikaner och Tea partyn, med krav på avskaffande av åtminstone mat kupongerna. Avsaknad av empati och solidaritet, med de drabbade. Tveklös

 
Håller USA på att stagnera? USAs anspråk på frihet åt alla, till frihet åt mycket få individer; superklassen. Eller ’r friheten att svälta en frihet?
I USA friheten har blivit en staty. En stelnad symbol, levande och representativ för en liten del av populationen.
Hundra tusen människor flyttar dagligen till världens alltmer växande slum.
Det Apokalyptiska kaoset som den fria amerikanska ekonomiska systemet har orsakat, med ideologiskt stöd, av Chicago skolans nyliberalistiska ideologi, håller på att drunkna i sin egen framgång.
Visserligen historien tar inte slut som professor Fujiyama, ökända bok om historiens slut där nyliberalismens fullständiga ekonomiska anarki hade fick en total seger över alla andra ideologier.
Nej, livsvärldens påtagliga realitet är belägg nog för att bevisa att nyliberalismens seger är tillfälligt.
Ideologier är mänskliga produkter inte naturlagar. Som sådan är de föränderliga och förvandlas till andra fenomen.
Frågan är vad kommer det efter? Det vet vi ej. Socialismens triumf har aldrig varit en pålitlig seger.
Exemplen av det slaget som G Klein med flera med flera redovisar från de reell existerande socialistiska samhällen är nog skrämmande och materiella exempel (I dialektisk materialistisk mening), för att tacka för sig, och inte vilja ersätta ett förtrycks apparat med en annan.
Den kapitalistiska och den socialistiska nomenklaturan är föga alternativen till att resan från barbariet till civilisationen resulterar i människovänliga samhällen.

,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.