Skulle du uppskatta följande individ?

Skulle du uppskatta följande individ?

Skulle du betrakta följande individ som vänligt eller vilja vara gift med den figuren om han (för att här handlar om en varelse av mans kön) om individen i fråga vore egoist (narcissist egentligen,” bry dig om dig själv och din familj och skit i andra”, Gösta Bomans citat från 70 talet), extrem girig, aggressiv, förakta svagheten (nazismens främsta egenskap), 

förstöra miljön, vara extrem säker på sig själv och göra andra extrem osäkra, hylla elitismen, kräva mycket konsumtion av villiga varor av de flesta med själv konsumera endast de bästa, riskera andras pengar men sko sig på andras pengar, kräva högmoral av andra men själv saknar moral, anser att det väsentliga är att tjäna pengar oavsett på vilket sätt. Beundrar de individer som har mycket pengar utan att bry sig på vilket sätt han har skaffat de. Låna pengar skoningslös och tar risker men kräver att om han förlorar de andra ska betala hans skulder. Och skuldsätter sig kontinuerligt. Gör ständigt skumma affärer och konkurser utan att tänka på andras lidande pga. hans handlande. Och alienerar alla i sin krets. Föraktar kulturen om det inte löna sig ekonomisk. Är populist. Förgiftar andra med dåligt mat. Säljer cancer istället än mat. Misshandlar djuren för egen vinning. Önskar att alla är lika ensam som han själv. Eller skapar endast ytliga relationer till andra människor. Och förvränger samt reducerar alla mänskliga egenskaper till ekonomiska termer. Han är definitiv inte solidarisk, men föredrar att vara solid och arisk.
Förmodligen börjar du förstå vilken tvivelaktigt varelse jag hänvisar till. Ja, jag talar om herr kapitalismen…
Antagligen du med all säkerhet skulle inte vilja ens befinna dig i närheten av en sådan psykopat. Ändå är vi tvungen att umgås med honom dagligen!
Och i ett friskt samhälle, denne individ skulle säkerligen vara inspärrat på mentalsjukhuset för långvarig behandling. Enligt psykolog experter, emellertid, psykopater går inte att behandla med positivt resultat. Medicinen, trots en påtaglig utvecklings fas har inte kunna komma ens i närheten att finna bottning för denna åkomma.
Tyvärr familjens svarta får, socialismen visar sig inte heller vara ett exemplarisk individ. Han erhåller också några av den andre familjemedlemmars egenskaper, och är framför allt extrem auktoritär.
Var kan man finna en tredje typ av människor? I den fjärde världen? Dvs. hos de så kallade ”primitiva” kulturer? Möjligtvis, eftersom de är friskare än vi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.