VK och sociala medier – en liten preview

Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg är vi på gång med VK:s koppling till sociala medier. Tänkt bjuda på ett screenshot som visar en första version av det gränssnitt vi tänkte använda för att skicka ut nyheter och meddelanden på Facebook och Twitter.


Ungefär nåt sånt här hade vi tänkt. Klickar man på ikonen för Facebook eller Twitter skickas nyheten iväg direkt. Om ikonen har en grön ring bakom sig är den redan skickad.


Ungefär så här kommer det att se ut på vår fan-page.

Vissa av våra twitterkonton kommer även ha automatiska uppdateringar via en RSS-funktion i vår applikation (som förresten heter VKonnect, ett namn som är så cheesy så det riktigt vänder sig inombords varje gång jag tänker på det). Det kommer även finnas kopplingar direkt i vårt CMS där man direkt en artikel är sparad kan välja att skicka iväg den.

Återkommer inom kort med en schematisk bild över hur flödet till mellan VK:s redaktion, VKonnect, Facebook och Twitter ska fungera.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Calle

    Det jag hoppas är att ni inte kommer att gå in i ”tävlingen” som några lokala TV4-stationer verkar ha, att få så många followers/friends/fans som möjligt och bara kräka ur er länkar till VK. En del av er är ju aktiva inom soc.media och förstår nyttan av det. Det vore ännu trevligare om ”VK” kunde vara en social varelese på nätet istället för en bot som bara spottar rubriker.

  2. Christoffer Larsson

    Svar till Calle (2009-11-03 21:16)
    Vi ska absolut göra vårt bästa för att inte bara bli en stel ström av nyheter. I de bästa av världar kunde vi anställa en redaktör som kunde hålla full koll på alla våra flöden och sköta all kommunikation. Eller ännu bättre: alla här inser vilken möjlighet detta är och hakar på tåget direkt.
    Snart är det dags för release, det blir en spännande tid framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.