VK på Facebook och Twitter – flow chart

Nu finns VK med på både Facebook och Twitter. Vi är definivt inte först ut men som Anders Carlsson förklarar har det sina anledningar.

Jag ska inte orda så mycket om saken utan tänkte visa ett lite flödesschema över hur vi på VK kommunicerar med Facebook och Twitter:

Det är alltså vårt alster VKonnect som sköter alla anrop mellan vårt eget CMS och interna nät ut mot de sociala nätverk där vi medverkar. Fördelen med detta är att ingen någonsin behöver vara inloggad, annat än just i vårt CMS (vilket alla alltid är). Mer om detta i ett senare inlägg då jag ska förklara lite mer ingående hur VKonnect egentligen fungerar.

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. Emanuel Karlsten

    Två frågor: 1) Delar ni med er av Facebookappen som plockar upp kommentarerna på fanpagen?
    2) Vad använder ni för att styra fanpagen? Dvs vad opererar appen genom? Ett personkonto?

  2. Christoffer Larsson

    Svar till Emanuel Karlsten (2009-11-14 11:37)
    Hej Emanuel,

    1) Appen är inte helt klar än, så fort den blir det kan jag lättare avgöra om den kommer gå att dela med sig av. Det är i alla fall mitt mål att den ska vara så fristående som möjligt från våra egna system och därmed gå att exportera till andra som är intresserade av lösningen.
    2) Genom appen har vi offline access till vår Page och därmed behöver man inte logga in som någon person alls (till just Facebook i alla fall).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.