Behov av Hemtjänst?

Att ansöka om hemtjänst till dig eller anhörig kan kännas besvärligt. Men, det är det absolut inte.

Enklast är att låta oss hjälpa dig, eller så gör ni det själv via webben

När du/ni vill ansöka om hemtjänst börjar du eller vi med att kontakta socialtjänsten och deras ansvarige från äldreomsorgen. Det börjar sedan med att en äldreomsorgskonsulent kontaktar dig/oss och bokar ett besök hos dig. Vi kan om du/ni önskar medverka vid besöket. Du kommer informeras om det mesta kring hemtjänst både som kund och anhörig.

Efter besöket lämnar du själv in ansökan om stöd eller låter oss hjälpa dig med det. En utredning startas av äldreomsorgens handläggare utifrån vad som framkommit kring de behov som föreligger. Behoven är och kan vara väldigt skiftande från kund till kund och det är inte alltid man får all tid eller hjälp man önskar.

Beslut fattas sedan utifrån utredningen och specificerar vilken omfattning och vilka insatser som behövs. Är man inte nöjd med besluten kan man överklaga dessa. Vi finns med dig hela tiden.

Kostnaden och hemsjukvården är något vi märkt att många oroar sig över. Att anlita den privata hemtjänsten kostar precis samma som den kommunala. Det är ingen avgiftsskillnad. Och den är för det mesta väldigt låg, någon eller några hundralappar. Vi har självklart egen sjukvårdsutbildad personal också.

När allt är klart och du blivit beviljad hemtjänst bestämmer du själv vem eller vilka som ska vara vid din sida.

Vi på CivilCare hoppas naturligtvis få vara dom som får hjälpa dig på bästa möjliga sätt. Språk eller kultur är inget hinder för oss utan kommer tillsammans med dig se till att du får den personal som passar för just dig och ditt hem. Kanske du rent av har förslag på eget önskemål på personal vi anställa?

Hör gärna av dig till oss så lovar vi ta hand om dig och dina frågor. Kontaktuppgifter hittar du till höger i spalten längst ner. Vi kommer gärna hem till er om ni önskar.

Passar på att önska alla en trevlig Måndag och start på veckan<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.