Hellre löst över än hårt i krysset?

0
0
1
268
1425
Tidningar i Norr AB
11
3
1690
14.0

Normal
0

21

false
false
false

SV
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Pannkaka. Så kan man sammanfatta helgen, enligt mig.

Mot Huddinge spelade vi förmodligen vårt sämsta försvarsspel på två-tre år och gör bara ett mål. Under söndagsmatchen mot Pixbo snäppar vi upp både våra offensiva och defensiva egenskaper avsevärt, men poängtappet är ändå ett faktum då vi gör tre mål, släpper in ett par skitmål och åker på en tveksam straff i förlängningen.

Kasst, tycker en känsloförankrad och frispråkig tyckare som jag. Piss. Men – problemet ligger inte i att vi gör en dålig match eller faller på otur och individuella misstag. Det gör alla lag då och då. Problemet sitter i målskyttet. Den sista krystade detaljen som vi inte riktigt fått till alls, och då räknar jag också in fjolårssäsongen.

Vi lägger ändå ner rätt mycket krut på att slipa på skotteknik och avslut, men vi ligger långt efter topplagen(om vi räknar i antalet gjorda mål i alla fall) i den delen av spelet. Vår enda riktigt, riktigt duktiga skytt i laget är Sandra Larsson med ett handledsskott fruktat av även de mest täckvilliga spelarna i SSL. Något snäpp under har vi i och för sig bolltrollare som Cecilia di Nardo och Anna Asplund som också har bra skott(Jennie Holmgren har också ett tungt dragskott och är en rackare på volley), men annars ligger vi andra en bra bit under den nivå vi bör ligga på för att kunna göra tillräckligt med mål för att vinna matcher. 

Att släppa in sju mål på två matcher(varav ett på straff) är inte anledningen till varför vi inte vinner i helgen. Förlusterna sitter mest troligt i den blygsamma summan fyra(!) mål på två matcher. Det är helt enkelt inte tillräckligt.

 

Träning ikväll igen, och jag hoppas på att vi skjuter många skott ikväll!

 

/ #11 Ivar

Etiketter:

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.