Och vad jobbar du med då?

När jag kom hem från Spanien blev jag väldigt  förvånad över att så fort jag pratade med någon som jag inte kände så frågade de alltid vad jag jobbade med. Det verkar vara väldigt viktigt att veta vad man har gjort tidigare i livet. Under min tid i Spanien har jag haft ett tiotal jobb och under viss tid har jag haft två jobb samtidigt för att få ekonomin att gå ihop. Detta gör att man inte vet vad man ska svara om någon frågar. Ska man då börja radda upp alla jobb man har haft? Att man jobbat  som säljare (smink, frukt och grönt, mäklare) , i kundservicen på en bank, i baren och receptionen på ett hotell, i incheckningen på flyplatsen, som servitris, som entertainer, som översättare, som mistery shopper, som vårdbiträde men att man egentligen är utbildad journalist. Eller ska man printa ett cv och ha med sig i väskan och lämna över till de som frågar. Det kanske vore enklare (fast å andra sidan har jag inte med alla jobb där eftersom det enligt arbetsgivarna inte ser bra ut att ha haft så pass många jobb. LIte konstigt också eftersom det borde tyda på att man är en person som vill jobba och aldrig varit en längre tid utan jobb…). Eller ska man bara säga det man gjorde sist?  Det viktigaste kanske ändå är nuet? Är folk verkligen intressarade av att veta vad andra gör eller är detta bara ett sätt att bryta isen?

2 kommentarer

  1. Linnéa

    Jag hörde nyss av en arbetsgivare att de visst vill att man skall ha haft många jobb, att den gamla idén är förlegad. Så, berätta stolt du alla jobb du haft. Det tänker då jag göra.

  2. Eva Karlsson

    Svar till Linnéa (2009-12-30 15:54)
    Jaha, vad bra! Tack! Ja, då ska jag göra det.Annars har jag upplevt att man nästan behöver be om ursäkt för att man har haft många jobb. Det är så svårt att få något mer varaktigt jobb i Spanien, fast det har ju blivit svårare i Sverige också nu den senaste tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.