Noche vieja 2010, ett nytt år med nya möjligheter

 

Årets sista dag. En kväll full av förväntan. Man gör nyårslöften som man aldrig lyckas hålla. Nästa år ska allt bli bättre. Det kanske inte var så tokigt i år men det kan ju alltid bli bättre…Sedan märker man också hur åren går mycket snabbare ju äldre man blir. Själv blir man ju inte äldre men det märks på omgivningen runt omkring. Kompisars ungar blir större och är inte längre små bebisar utan helt plötsligt små rebeller som påminner en om hur man själv var som tonåring.
 

Mina vänner i Málaga har förberett sina vindruvor som de ska äta när det nya året rings in. Tolv druvor, en för varje klockslag vid nedräkningen. Lyckas man svälja ner alla tolv druvorna innan tolvslaget ska detta inbringa tur inför det kommande året. För att förenkla det hela har affärerna nu tagit ut skalade kärnfria druvor att köpa. Mina kompisar är dock lite traditionella och föredrar hela druvor med skal och kärnor. Man får passa sig så att man inte får en druva som sitter fast i luftstupen men under mina år i Spanien har jag inte varit med om någon incident, så det torde inte hända så många. Värre är det nog med drickande och bilkörandet. För några år sedan infördes strängare regler i Spanien med ett nytt poängsystem. Efter att man tappat visst många poäng förlorar man till slut körkortet. Detta har gjort att man skärpt till sig lite men majoriteten av alla jag känner dricker och kör sedan. Varför? För att man lättare ska ta sig till och från de olika uteställena, säger de. Det skulle bli för dyrt att ta taxi resonerar de. Men jag hoppas alla tänker till innan de hoppar in i bilen onykter…

Så var det då dags, ett nytt år med nya möjligheter. Vi glömmer bort 2009, Anna Anka och Tiger Woods otrohet. 2010 blir ett historiskt år med två svenska kungliga bröllop. Kronprinsessan Victoria får sin Daniel och prinsessan Madeleine får sin Jonas. Kan det bli bättre? Och enligt mitt eget horoskop ska även jag få ett väldigt bra 2010, med kärlek, jobb och pengar. Hur mycket som är sant vet man ju inte, men det verkar lovande.

En memoria de Margarita. Me acuerdo de ti todos los días.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.