Åldershysteri

Kan man vara ung och gammal samtidigt? Hur kommer det att man i Spanien anses vara ung när man är 32 när man vid samma ålder i Sverige anses vara gammal. Inte gammal kanske, men ”inte längre så ung”…

Det började nog redan vid 24, 25 års ålder. Varje gång jag kom till Sverige på besök frågade alla om pojkvän och barn, för ”jag var ju inte någon ungdom längre” Det var skönt att komma till Spanien och höra att man fortfarande var ung och hade tid till allt det där senare i livet. Tänkte inte på det innan jag åkte till Spanien men man märker av åldershysterin mycket mer i Sverige än i Spanien.  

Undra vad det beror på…Kan det bero på att svenska ungdomar flyttar hemifrån tidigare än spanska ungdomar? Kanske är det därför vuxna som är 32 fortfarande anses vara som ungdomar. Eller kan det vara för att unga och gamla umgås på ett annat sätt i Spanien än i Sverige? Detta kanske gör att det där med åldern inte blir så viktigt. Vad jag menar är att äldre människor i Spanien ofta är med ungdomar på sociala aktiviteter. att ju inte ens dom äldre gamla, och det är inget konstigt att ungdomar och äldre umgås. Det händer ju inte i Sverige, tråkigt nog.

Men var går egentligen gränsen? När blir man gammal? Är åldern så viktig? Har som tur är inte haft någon 30 årskris ännu. Den kanske kommer när jag blir 40, för jag känner mig väldigt ung.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.