Sallad utan sallad

Är det en sallad om man inte har salladsblad i? Tyckte nog inte det innan jag åkte till Spanien. Tråkig som man är hade jag alltid gjort sallader med tomat, gurka, paprika och på sin höjd kanske lite lök. Allt ihopblandat med isbergssallad, som var sallades bas.I Spanien fick jag prova olika sortes sallader utan sallad som jag nu gör ibland, för att variera.

 En sallad som låter lite tråkig men som är jättegod är att blanda ihop gurka, tomater och gul lök och grön paprika. Sedan toppas allt av vinäger, olja och ganska mycket salt. Eftersom det ska vara mest gurka i salladen brukar jag använda en hel gurka, två tomater, en paprika och en halv liten gul lök.  Allt ska hackas fint i små, små, små bitar och blandas sedan ihop. Det blir en fräsch sallad att äta till kött eller fiskrätter. Gott till laxfilén tex. Sen beror det ju på hur många man är men salladen kan sedan ställas in i kylskåpet och blir bara godare dagen efter. Sparar man en sallad med isbergssallad tex vet man ju hur den ser ut dagen efter…

En annan sallad som är god om man är trött på att äta pommes eller ris  till allt är potatissallad med ägg. Nu har jag ju slutat med potatis (och även pasta och ris) men för er andra som äter det är detta ett gott alternativ till kötträtter. Kanske inte är typiskt spanskt eftersom det säkert är många svenskar som också gör sina egna varma potatissallader, men det hade jag inte gjort innan jag åkte… Man kokar iallafall potatisen (6-8 st)  och låter den sedan svalas. Man kokar även tre eller fyra ägg och låter även dessa svalas lite (inte så att de blir kylskåskalla för de ska vara lite varma, då blir det bara godare). Vi gör som på tv och låtsas att allt är färdigt. Då har vi så klart redan hackar en lök (gul eller röd, spelar ingen roll) och  en halv grön paprika. Nästa steg är då att blanda i antingen olja, vinäger och salt eller så kan man ha i lite majonäs om man nu föredrar det. Sen rör man bara ihop allt och "ya está". Färdig!

Smaklig måltid!

3 kommentarer

  1. Nina

    Min favoritsallad är äggsallad. Hårdkokta ägg(hackade), majonäs, salt, en aning grädde, salt, peppar och gräslök.
    Kan användas på smörgåsen med en skiva tomat på, men kan ochså användas som tillbehör till middagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.