E-handel

Tänk så mycket enklare mitt liv blev sedan jag upptäckte Ebay och jag började shoppa på nätet. Första gången var ungefär för fem år sedan. Ville kolla om jag hittade några snygga kläder som inte alla andra gick runt i. Hade hört talas om Ebay, så jag gick in och kollade lite. Hittade en snygg turkos t-shirt i Tyskland med snyggt tryck. Sen blev det en klänning, sen blev det mer och mer saker. Numera köper jag nästan allt jag behöver den vägen. Det är ju så himla bekvämt att få sakerna hemskickade, helst nu när man bor på landet. Dessutom är ju allt billigare än i de flesta affärerna eftersom man köper direkt från säljaren. 

Har även provat sälja saker som man inte längre använder. Man blir förvånad att vissa saker som man inte använder själv faktiskt har ett värde för andra. Och de mest konstiga sakerna säljs. Det är nog som de säger att var sak har sin köpare… Det konstigaste jag har sålt var halvtomma parfymflaskor…till ett ganska högt pris också. Men det är ju så med auktioner, det är köparna som bestämmer priset. Ibland blir det högt och ibland väldigt lågt.

Det kan kännas lite besvärligt i början innan man kommit igång med Paypal eller Payson, om man inte vill använda sig av kreditkort. Men när man väl kommer in i shoppingen är det så mycket smidigare än att handla i affärer. Dessutom är ju sortimentet oändligt mycket större. Världen blir så liten. Köper schampo från England och plånböcker från China. Viktigt är bara att kolla fraktkostnader innan man lägger ett bindande bud.

Något som jag tycker är konstigt är dock att  Ebay funkar i alla länder, utom i Sverige. I Sverige har vi Tradera…Som tillhör Ebay, men som inte är samma sak. Man kan inte ens använda samma användarkonto som man har på Ebay… Eftersom Tradera inte tillhör nätverket Ebay är utbudet på Tradera betydligt mindre och chansen att sälja det man vill sälja minskar den också. Dessutom använder man sig i Sverige inte av det internationellt kända betalningssystemet Paypal utan här har man hittat på en liknande variant och kallat det Payson…Fungerar i Sverige men inte utanför Sveriges gränser eftersom det inte är ett lika känt betalningsystem som Paypal…Gillar Tradera men Ebay är betydligt roligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.