Kalsong pizza

Finns det något godare än svenska pizzor? Kanske, men inte för en pizzaälskare… Tänker man då att pizzans hemland inte ligger så långt från Spanien borde pizzorna i Spanien också vara goda, iallafall i teorin…

Det här med att äta Stenålderskost kan vara ganska jobbigt ibland, åtminstone tills man har vant sig. Sen får man ju faktiskt unna sig något gott någon gång ibland. I Sverge brukade jag åka och köpa pizza när jag blev sugen på något extra, så ända sedan jag kom till Spanien för första gången har jag letat med ljus och lykta efter ett bra pizzahak, men utan resultat. Pizza Hut och Telepizza är ju rätt ok, men pizzorna där har tjockare bottnar än vanliga svenska pizzor. Dessutom gillar jag pizza med riktigt tunn botten och helst ska det var en inbakad calzone pizza (kalsong pizza på spanska).

Det tog ett tag innan jag förstod var felet låg. Problemet med pizzorna i Spanien är att de inte smakar någonting. Ingenting alls! Och nu överdriver jag inte! Har ingen förståelse alls för det där med att man ska använda mozarella på pizzan eller i salladen. Pizzeriorna i Spanien skryter om att de använder sig av ”äkta Mozarella”.  Men vem bryr sig egentligen? Fram med lite västerbottensost på pizzan så det blir lite smak! Att pizzerierna i Spanien använder sig av denna ost gör också att pizzorna i snitt ligger på runt 8 Euro/ st. Senaste gången jag åt pizza i Spanien var på Mallorca på Paseo Marítimo. Tre pizzor och tre läsk gick på nästan 500 kr. Konstigt att man i Spanien betalar så mycket för en pizza. Som att det vore något lite mer exklusivt när det är så pass billigt i Sverige. Säger inget om priset om pizzan varit god, men när den nu inte är det, vad gör man då?  Jag hade ju längtat så att äntligen få äta lite onyttigt…

Nu när jag är i Sverige ser jag att de flesta pizzeriorna inte drivs av italienare utan av invandrare från andra länder. Så svenska pizzor är egentligen inte svenska. Kanske är det därför pizzan är så god i Sverige. Men hur smakar egentligen den riktig italienska pizzan? Är den god? Får man smaka? Fast är det mozarellaost på den så tror jag faktiskt att jag avstår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.