Badmössans dilemma

Att ha eller inte ha, det var frågan. Det känns lite töntigt att ta på sig den men den fyller ju faktiskt en funktion. Varför använder man egentligen inte badmössa i Sverige?

Innan jag åkte till Spanien hade jag inte ens tänkt tanken på att sätta på mig en badmössa. Förstod inte riktigt varför man frivilligt skulle välja att ta på sig dessa fula åtsittande huvudbonader. Men jag var ju inte så insatt heller och det finns ju även tygvarianter som inte är lika slimmade över hjässan, men som i princip fyller samma funktion, att samla upp lösa förvirrade hårstrån som inte längre vill sitta kvar på huvudet.

I Spanien är det väldigt populärt att simma och väntelistan till kommunala badhus är lång. I Málaga var det runt sex månaders väntetid innan man äntligen fick en plats, privata bassäger finns det däremot ganska gott om. När man sedan ska simma ska man slåss om saligheten. Man försöker komma undan andras armbågar och ben och simningen blir lite rycklig eftersom man inte kan hålla den önskade träningsrytmen. När man nu börjar tänka efter är det egentligen inte så konstig att det i Spanien på de flesta badhus och i de flesta bassänger är förbjudet att bada utan badmössa.  Inte så kul att  man i all trängsel sedan skulle få en liten luden hårboll i munnen när man simmar. Skulle tro att kloret gör väl sitt och det mesta försvinner väl innan man ens hinner märka av det, men det är tanken på håret som känns lite halft otrevlig.  Ska man tänka så torde en simbassäng inte vara bästa tillhållet för de som har bacillskräck med tanke på alla kroppsvätskor med härliga bakterier som där mixas till en sprudlande cocktail. Bäst att inte tänka i dessa banor och låta kloret göra sitt, annars törs man nog aldrig gå och bada igen.

 

2 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Hej!
    Vi är en spansk-svensk familj (el eg katalansk-svensk) som flyttade frân Barcelona till Sverige för ett och ett halvt âr sen. Om du blir sugen pâ lite spanskhet kan du ju höra av dig! Vi bor i Vännäs (jag skrev en blog när vi flyttade hemât, ligger nog kvar under vännäsbloggarna, men nu är det ett tag sedan jag slutade…) Maila gärna min man, sâ kan vi ses nân gâng! junyentpartners(arroba)gmail.com
    ps – han kan inte sâ mycket svenska ännu…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.