Duntäcke i Spanien

Sitter nu här i värmen och och minns hur kallt det var i vissa lägenheter i Spanien. Trodde inte det var möjligt att frysa så i ett land med så pass många soltimmar…Minns speciellt första året då jag inte var förberedd på vad som komma skulle. Vi bodde i en lägenhet i centrala Málaga och jag delade rum med en annan tjej. Ett av fönsterna i vardagsrummet var trasigt och blev ej lagat medan jag var där. Kanske bidrog detta till att alla som bodde i lägenheten åkte på ordentliga förkylningar med feber och allt som hör till. Bad mamma ta med sig ett dundäcke när hon skulle komma och hälsa på… Innan jag fick duntäcket var jag tvungen att klä på mig för att sova. MInns att jag sov i en munkjacka med huva som jag drog över huvudet och ett par mjukisbyxor. Hade även köpt två filtar att dra över det tunna lakanet som ingick i hyran. Det var varmare ute än inne i lägenheten… Säkert skönt på sommaren men inte på vintern.

I en annan lägenhet fanns det ett hål stort som en tegelsten under bänken i köket som gjorde att det drog in kalluft. Har ännu inte fattat varför hålet var där. Kanske som ventilation?

På Mallorca är det hög luftfuktighet, vilket gör att det känns ännu kallare där än i Málaga. Men värst av allt var att kläderna aldrig torkade om man inte hade torktumlare och såna moderniteter hade vi ju inte. Jobbigt också på vintern när man får slut på gas och tvingas duscha i kallvatten. Men man vänjer sig till slut. Då känns det lyxigt att man i Sverige bara vrider på kranen så kommer varmvattnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.