Emilia Lejon

ÖH! BRÖL! IDIOTER!

Alltså. Folk som tar sig friheter… VAD FAN ÄR DET MED ER?! Idag, till exempel, var jag och handlade mat tillsammans med min mamma. In kom ett gäng brölande killar i 25-35års åldern och man märkte direkt att de var av sånt slag som tror sig vara lite bättre, lite ballare och lite snyggare än andra. Fast det var de såklart inte. Så för att undvika deras vridna världsuppfattning och bekräftelsebehov tittade jag ner i marken och gick förbi, hoppades på att passera obemärkt, men de observerade och bröstade upp sig. Gjorde allt för att synas. Under den följande timmen hade jag dem hela tiden i ögonvrån och hörde ett ständigt ordbajseri med skitdryga och nedvärderande kommentarer

– Ööh! Kolla in bruuden, fan! Riktigt fräch asså! Hon kan haka me’ oss, väl. Ööh! ÖÖÖÖÖÖÖÖH! FLÅS! BRÖL! IDIOTER!

På House of Metal hände följande: Jag stod mitt bland Danko Jones publikhav när plötsligt en hand kupade, klämde och klappade min rumpa. När jag vände mig om och märkte att handen tillhörde en hånflinande främling armbågade jag honom i mellangärdet. Och vet ni vad? Då blev han sur. SUR! Som att det var JAG som gjort fel! Som att han inte hade förtjänat det! IDIOT!

VEM är det som uppfostrar sina barn (söner) till att tro att andra barn (döttrar) endast är till för att behaga. VAD är det som får er att tro att detta beteende är okej? Att man kan göra vad som helst, hur som helst, när som helst med vem som helst. VAD. VEM. HUR. VARFÖR. Tycker ni att någon är vacker, säg det då, för all del. Men det är skillnad på en komplimang och ett flås i nacken.

3 kommentarer

  1. Alexandra

    Oerhört bra sagt! Ibland förundras man över den frihet som vissa tycker sig kunna ta, närsomhelst och hursomhelst!

  2. Hasse

    ”VEM är det som uppfostrar sina barn (söner) till att tro att andra barn (döttrar) endast är till för att behaga”

    It goes both ways, believe it or not.

  3. Emilia

    Vad menar du med det? Att även döttrarna uppfostras till att tro att det är okej att objektiviseras? Ja, såklart. Det är fortfarande idiotiskt.

    Ville du bara poängtera detta eller hade du en vidare mening med din kommentar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.