Att bli intervjuad…

Hej hej till alla er som läser min blogg. Idag var det dax för min första interjvu om boken jag skriver, och idag hade jag kommit ihåg:

– Kameran

– Pressmeddelandet

– Bilder

När jag sitter på bussen på väg från jobbet och ner till centrum funderar jag lite på det här med fotograferingen som det troligtvis blir. Jag skulle behövt jämna ut tonerna i ansiktet – men jag har inget med mig. Vad gör man då? Mamma naturligtvis… som tur är bor hon precis i centrum. Jag hoppar av bussen strax intill hennes ingång, småspringer upp för trapporna, väl medveten om att tiden är knapp till jag ska träffa Daniel Brännlund från Umeå tidning. Som tur var är mamma hemma, plockar snabbt fram det jag behöver, jag fixar lite, och min mamma önskar mig lycka till när jag i nästa andetag säger hejdå. mammor kan man alltid lita på 🙂

Med några minuter tillgodo kliver jag i på Costas. Daniel är redan där med sitt block och penna redo. Lite småprat och sen tar jag fram min demonstrationsbild för att tydliggöra vad min bok handlar om.

Jag pratar på, Daniel frågar, jag svarar, han antecknar. Det flyter på. Samtidigt funderar jag om jag får med det väsentligaste, om jag är otydlig, kanske är jag för ivrig… men den tydligaste känslan är i alla fall att jag verkligen brinner för det jag gör. Jag får positiv feedback från Daniel som själv har erfarenhet av att vara arbetslös och känner igen det jag beskriver. Efter ca 1 timmes samtal känner Daniel att han fått med det han önskat. Dax för fotografering. För att köpa mig lite mental tid (eftersom jag tycker det är lite halvjobbigt) tar jag upp min kamera, frågar om jag får fota honom till min blogg. Det är okej.

Jag gör mitt bästa för att se så naturlig ut som möjlig, tänker: -har jag någon bästa-vinkel? (Kanske ska jag undersöka det vid tillfälle.) Jag känner mig nöjd med vårt samtal/intervju. Naturligtvis kommer jag på en grej när jag sitter på bussen hem som jag vill ha med. Ska maila Daniel om det ikväll.

Nu känner jag mig fylld av energi och förbereder en kväll framför datorn. Jag håller på med ett avsnitt som jag inte får till, kanske ska jag lämna det ett tag och påbörja nästa. Jag har "brottats" med det här avsnittet ett par dagar nu och kommer inte vidare.

Vet inte vad som inte stämmer. Innehåll är bra och det är bra skrivit – men nåt som inte stämmer. Jag fortsätter nog med nästa istället för att slösa energi på det som inte funkar just nu.

Kvällens skrivmusik blir Erik Hassle. Här en superbra låt att njuta av.

 

Lite skrivargodis har också inhandlats.

Imorgon dax för intervju nr. 2. Hoppas att det går lika bra som idag.

Gokväll på er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.