Skriver om att fatta beslut…

Kvällens arbete avslutat. Det började bra, jag valde att påbörja avsnittet som handlar om Att fatta beslut. Det flöt på, samtidigt som mina katter ville visa sitt deltagande och ha sin beskärda del av min uppmärksamhet eftersom de varit själva hela dagen.

Den lilla grå har hittat en liten julprydnad i lådan med julsaker som fortfarande står kvar på mitt kontor. Han hade så roligt med den så jag lät han hållas.

Olle som alltid övervakar mitt arbete. Speciellt när jag tecknar tycker han det är roligt att styra ner sudd och annat löst som ligger på skrivbordet. Men lika ofta ligger han bredvid och gärna på mina papper.

Den lilla gula, även kallad lilla Kärleken kollar in sin bror (lilla grå) som leker, naturligtvis ville deras mamma också vara med på bilden.

OBS! Katternas brunröda tassar. Nyinköpt kattsand som jag INTE kommer att köpa igen.

En timme in på mitt skrivande började jag att fundera på upplägget, var det för krångligt skrivit, kanske väl mycket upprepningar och otydligt vad jag ville ha fram. Istället för att sjunka in i för mycket funderingar beslöt jag mig för att ta en promenad. På med täckbyxor, mössa och varma vantar. Visst blåste det snålt, men det var otroligt skönt ändå. Tankarna fick vandra fritt och när jag kom hem igen efter ca 40 minuter visste jag hur jag skulle göra, vad som skulle bort och vad som skulle förtydligas. Det blev en kopp ingefärte och skorpor med sockerfri fikonmarmelad. (jag fick nog med socker av min godispåse)

Här skriver jag om vilka komponenter en bra beslutsprocess innehåller. Tanke(förnuft) – Känsla – Handling. Beroende på dina tidigare erfarenheter, vad beslutet handlar om och vilken typ av person du är, grundar du dina beslut på någon av dessa. Vilka steg som kommer sen ser också olika ut. Intressant att fundera över. Hur ser det ut för dig?

Ja, nog om detta. Känns skönt att ha spenderat dessa timmar med mitt arbete och ett steg närmare en färdig bok.

God natt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.