Pers Åsiktsblogg

Detta tycker jag om stort och smått

Hur tilltala?

 Härom dagen satt jag och läste på bussen, när en kvinna som satt alldelas i närheten skulle kliva av. Då lämnade hon en platkasse med innehåll på sätet bredvid, varvid jag  påkallde hennes uppmärksamhet med det vanliga, korkade "HALLÅ" "Du glömde en kasse". Hon tackede och klev av bussen.

Jag kände mig en smula korkad för att jag tycker detta anrop "HALLÅ" låter som om man är någon sorts sändaramatör och tänkte på saken, Vad säger man istället för "HALLÅ"      

Halvannan timme senare kliver jag ut från IKSU efter en uppfriskande simtur och strax före mig går en kvinna med flera väskor, klädespersedlar m.m. i famnen och en tidning sliter sig från lasten och ramlar i backen! Jag försöker: " DU TAPPADE EN TIDNING"          ingen reaktion. " DAMEN! DU TAPPADE EN TIDNING"…Ingen reaktion. "HALLÅ, DU TAPPADE TIDNINGEN" (Ungefär samma röstvolym på  de med versaler markerade citaten)  Det sistnämnda som inleddes med ett korkat "HALLÅ" var det som funkade! varvid jag drar den slutsatsen att det måste till detta korkade sändar-utrop för att påkalla mina medmänniskors uppmärksamhet. 

Om inte du käre bloggläsare har någon annan suverän ide om hur man påkallar uppmärksamhet hos sina medmänniskor som t.ex. tappar saker ideligen, ideligen

Ha det gott! / Per

Etiketter: ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.