Pers Åsiktsblogg

Detta tycker jag om stort och smått

Resebild1

Jag skall försöka ge några bilder av vår (d.v.s. jag och min hustru Gun-Gerd) resa till Gotland under dagarna 28 april till den 5 maj.

Resa med tåg, buss och båt gör att även själva resandet blir en del av semestern och inte bara en transport. Det är skönt att åka tåg, sitta i restaurangvagnen och käka lite, sitta och läsa en stund inne i kupen och sedan bädda ut slafarna för att sova största delen av natten, på väg mot målet. Buss från Stockholms Central mot Nynäshamn och sedan 4 timmars bårresa till Visby.

En mycket bekväm resa och helt fritt från stress och vansinniga flygplatskontroller.

Visby är en fantastiskt vacker stad och man har sett till att, inte bara bevara Ringmuren som ett historiskt minnesmärke, man använder den förtfarande som en naturlig del av staden. Överallt i Visby innerstad hör man historien vingslag! Många av stadens vattenhål, har källarvalv som är hur gamla som helst och dessa används på ett suveränt och naturligt sätt. Kort sagt, vi trivdes väldigt bra i stan!

Det var dock ett inslag som vi förundrades lite över och det var bilismen innanför murarna! Bilar i gränder som är så smala att man fick ställa sig upptryckt mot en stenvägg för att någon av stadens alla jättebilar (Visbyborna gillar tydligen stora terränggående modeller!?) skulle passera.

Jag vill naturligtvis inte angripa Visbys befolkning med detta inlägg men man inser det vansinniga med bilismen när man står klistrad mot en husvägg för att en ensam person skall passera med ett tretons plåtmonster! Hur länge ska det dröja innan vi inser hur galet vi beter oss?

Mera resebilder kommer varefter!

Ha de / Pelle

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.