Erik Sedig, förtroendevald (KD)

Varför (inte) blogga?

Hej, eller hur hälsar man på varandra i bloggosfären? Detta är mitt första blogginlägg någonsin och det känns lite trevande, men också spännande. Sakta men säkert under den senaste tiden har jag förstått att jag inte har något val. Jag behöver börja bloggga. Bekanta till mig har peppat mig till det och jag allt mer saknat en möjlighet att direkt kunna kommentera händelser i samhället och uppgifter i tidningarna.

Ett exempel på det är frågan om att skrota dagens landsting och bilda en eller två större folkvalda regioner i norra Sverige. Tyvärr förekommer det i den debatten en hel del förenklade och populistiska argument, även av ledande poltiker. Personligen har jag väldigt svårt med att inte försöka vara seriös och saklig i en så pass stor och viktig fråga som berör så många människors framtid.

Dessutom är det i dag precis tre månader kvar till nästa allmänna val. Den 7 juni är det val till Europaparlamentet. Vad den Europeiska Unionen och det valet handlar om kommer jag också att ägna en hel del av min blogg åt. Jag är själv kandidat i det valet. Det viktigaste som kan hända den dagen är att så många som möjligt går och röstar. Det tjänar alla på: det blir ett mer demokratiskt val och det minskar risken att främlingsfientliga politiker kommer in i parlamentet. Det som är viktigt att påminna om är att valet inte handlar om ja eller nej till EU. Det är heller inte en folkomröstning om euron. Valet handlar om vilken politik man tror är bäst för Europa och de utmaningar vi som européer står inför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.