Erik Sedig, förtroendevald (KD)

Saklighet om regioner tack!

Edward Riedl (M) förvånar sig inte. Han förspiller inte en chans att med tvärsäker stämma mer eller mindre dumförklara de som tror på och arbetar för en Region Norrland. Idag är han igång igen på sin blogg. Självklart har han sin fulla rätt att hysa och även saluföra vilka åsikter han vill. Men är man ledande länspolitiker i ett etablerat parti så har man också ett ansvar att vara saklig.

Jag skulle därför önska svar på följande frågor av Edward:
1) Är det är bra eller inte bra att ansvaret för t.ex. den regionala utvecklingen förs från statliga tjänstemän till regionala politiker?
2) Är det bra eller inte bra att befolkningen i så stor utsträckning som möjligt kan välja sina politiska företrädare i direkta val?
3) Tror du att Västerbottens invånare i första hand är intresserad av politiska och administrativa organisationer eller av att sjukvården och länstrafiken fungerar?
4) Är det bra eller inte bra att poltiker försöker spara in på administration så att så mycket som möjligt av skattemedlen går till den direkta verksamheten?
4) Tycker du att ansvarsfördelningen för regionsjukvården på Norrlands Universitetssjukhus mellan de fyra nordligaste landstingen idag är bra?
5) Har den moderatledda regeringen sagt eller inte sagt att Sverige i framtiden ska ha tre beskattningsnivåer och inom de närmaste åren (2011 eller senare) delas in i regioner som får ett ansvar likt det som Skåne och Västra Götaland har idag?
6) Hur kan det komma sig att ledande moderter i en rad landsting och regioner i södra Sverige är för regioner medan moderaterna i Norrland är så envist emot?

Jag har ställt frågor till Edward Riedl tidigare i regionfrågan (på VK:s debattsida) utan att fått svar, så jag hyser inte så stort hopp om att få det nu. Men det vore roligt…

En kommentar

  1. Maria Wiksten

    Kul att du numera har anslutit dig till de bloggande kristdemokraterna. Ser framemot att få bli vän med dig på facebook .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.