Erik Sedig, förtroendevald (KD)

Det bidde inte mer än en tumme i Vännäs – och det är bra.

Idag väntar ett arbetsmöte under förmidagen i barn- och utbildningsnämnden i Vännäs. Ärendet? Förslaget om en ny skolorganisation i Vännäs. Vänsterkartellen hörs ha backat från mycket av förslagen, bl.a. blir det ingen stängning av skolan i Brån. Jag hopas att dom också backar från tankarna på att göra om skolorna i Tväråbäck och Pengsjö till endast F-3 skolor. Den sistnämnda skolan är på gränsen till för liten. Men Pensgsjö är den delen av kommunen som har det kämpigast med befolkningsutvecklingen och att i det skedet ta bort eller krympa på skolan vore ju kontraproduktivt. Att flytta högstadiet från Vännäsby till Hammar är en bra idé endat om det finna fruktbara idéer på vad som i stället ska in i skolan i Vännäsby.

Samtidigt måste vi förtroendevalda komma i håg att vi i framtiden inte kommer kunna driva några bra skolor alls utan att att idag vara förståndiga med de slantar kommunen får in via skatten. Dagens elever ska som vuxna Vännäsbor ta över en välskött ekonomi. Det är i varja fall min utgångspunkt. Nu kommer kommunen klara de närmaste åren mycket bättre tack vare att Alliansregeringen ökar statsbidraget till kommunerna.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Stina Jansson

    Väl talat! Tänkte bara kommentera det du nämner om ”de slantar kommunen får in på skatten”, de kan ju faktiskt bli betydligt fler om man är klok nog att utveckla landbygden och på så vis öka inflyttningen till kommunen. En välskött ekonomi handlar ju inte enbart om att minska utgifterna utan i lika hög grad att öka intänkterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.