Erika Åberg

Vårsådden gjord!

Jag har haft en produktiv dag idag. De senaste dagarnas vårkänsla gjorde att jag idag åkte och handlade massa jord och frön. Längtar till varmare dagar och en prunkande balkong och uteplats! Nu hoppas jag bara att de gror, blommar och ger frukt!

Det här är chillin och tomaterna jag satte för några veckor sedan. De fick bli gallrade i ny och bra jord idag. Tomaterna, närmast i bild, är ett experiment jag har. Någonstans har jag hört att det går att plantera tomatskivor så det här är resultatet av det. Skivor från vanliga köpestomater. Grott har det gjort, återstår att se om de ger frukt. Jag har fått höra att jag inte ska förvänta mig så mycket. Som sagt – ett experiment som endast kostat mig lite jord. Klart värt!

Men jag har satt riktiga frön också av tomater. För att vara på den säkra fruktsidan. Här tillsammans med luktärter. (Tänk om alla frön kunde se ut som luktärtens frön! De är stora och fina! Inte något pillerjox med dem, inte!) 

Persilja och basilika är också satt. De ska tydligen vara lite svåra, men jag vill prova i alla fall. 

Jag satte även lavendel! Det är något jag velat göra i massor av år, men av någon anlednig har jag inte gjort det. Den är perenn och blommar tyvärr först året efter sådd. Sen kommer det lukta gott hos oss! I vår ska jag gräva upp en rabatt och plantera ner dem.

Smörgåskrassen får bli planterad då barnen kommer hit. Det får bli deras projekt 🙂

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.