Ewa Larsson

Försäljning med mervärden!

På sätt och vis förstår jag inte riktigt hur man kan säga att dagens barn inte kan räkna? Matematik måste väl vara det enda ämne som verkligen gäller, även på fritiden?

En del tränas i försäljningsyrket redan från låg ålder och det skapar en del andra jobb som skapar mervärde i fler yrken. Många blir engagerade i barnens skolresor och andra saker som gör barnen til härdade nasare med snabb huvudräkning och servicekänsla.

Men visst har varulagret förändrats i takt med tiden?

Förr då bakades det bullar eller samlades pengar genom föräldrarnas konton och egna fickpengar. Sedan kom strumporna/sockar och en del annat.

Plastpåsar har också varit säljbara mellan vändorna och de har faktiskt hållit bra kvalite.

Så kom då kakburkarna, godisburkarna och för att inte tala om polkagrisstängerna i olika smaker.Korvar med olika smaker har också nått nya höjder. Och nu har tandborstarna gjort sitt intåg.

Hur många yrkesgrupper behövs inte för att tillverka dessa produkter och hur gott jublar inte tandläkarna åt allt godis vi köper för att gynna de som ska ut på resa med kompisarna.

Nu väntar jag bara på nästa steg, efter tandborstarna och måste det väl bli små söta förpackningar med både tandborstar och tandkräm. En liten tvål kanske, med tillhörande handduk, så har vi allt vi behöver, genom barnens försorg och jobb.

Men samtidigt så kan jag se en annan utveckling av denna typ av försäljning till skolresorna. Från dörrförsäljare och marknadsförsäljare, så använder man direkt försäljning på nätet. Snabbare affärer och man når fler på kortare tid.

Barnen och ungdomarna eller ska man säga skoleleverna, gör det bra.

Att dra ihop pengar för att resa och då menar jag inte några dagar i grannbyn eller sälja för att andra barn också ska få en chans, genom ex. majblommorna, det kallar jag suveränt och lärorikt.

De sista yrkeskårerna jag tänker på är lagstiftarna och utövningen av den, men de kan säkert bidra med en krona i insats också för elevernas utökade kunskapsbank.

Jag fick till och med välja färg på tandborstarna och relativt billigt kom jag undan också!

Nu ska jag beställa en polkagrisstång.

Ha en bra räknedag därute!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.