Fotografering som hobby

En liten blogg om Fotografering

Efterlysning av utkikstorn

 

Här i Dorotea finns ett torn på prästhällan. Dit är det skyltat från Hotellet. Det måste ju finnas andra fina utkikstorn här i länet. Någon som har några  bra tips?  Vore kul att hinna med något innan allt för mycket snö kommer.

 

6 kommentarer

  1. Fina bilder!

    Jag har tyvärr dåligt med tips om utkikstorn. Ville bara säga att jag ofta är i Dorotea och ser fram emot att följa bloggen och alla bilder från orten med omnejd!

  2. Kristian Karlsson

    Det behövs ju inte alltid torn för att få bra utsikt. det är ju gott om fjälltoppar och andra höga platser i Dorotea kommun. Mellan Storbäck och Risbäck går en väg upp till höger mot Arksjöbärget(om man kommer från Doroteahållet). Jag tror det står södra Arksjöbergsvägen på skylten. Uppe på toppen har man vidunderlig utsikt över Risbäck och de omgivande fjällen. fortsätter man en bit till längs vägen så man kommer mot andra lutningen får man utsikt mot Storbäck och vindsnurrorna på blekavare. Ett annat ställe med bra utsikt är just blekavare om man nu kommer sig upp dit tack vare snurrorna. jag har inte varit dit sedan de byggdes. om man kör förbi Risbäck upp mot Borga finns det en parkeringsficka i backen upp från byn med bra utsikt över Storarksjön. En promenad mellan bäckarna i Ormsjö är heller inte fel. Mellan Stutvattenbäcken och västvattenbäcken finns det en stig och en grillstuga. Även i Borga finns det ju gått om fina platser med bra utsikt och fina fotomöjligheter.

  3. Maggan

    Halloj! Hittade dig från VK´s hemsida.. utkikstorn finns säkert lite här och där, vet inte om det är tornet på tåsjöberget du varit till? Det finns ett där i a f. Annars kanske det finns något fint älgtorn att klättra upp i. GIllar du att klättra i berg kan jag rekommendera Ruberget d v s berget vid mina föräldrars stuga i Rörström Östra, där har man en bra utsikt. Du får höra av dig om du vill få direktiv hur man kommer sig ditåt *s*. /Maggan med Halloweenfesten

  4. Thommy

    Hejsan. Två fina ställen är vältan i ÖstraOrmsjö och så har du masten på oxfjället. har varit dit ett flertal ggr och fotat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.