Franks tankar

Avhugget Älghuvud: Människans triumf över naturen?

Kan någon hjälpa mig att förtå vitsen med att visa upp ett avhugget älghuvud med en sådan triumferad gest ? T.ex bilden vid den här länken.

http://www.vk.se/galleri/?gallery=2&image=12689

Kolla bara på bilderna som visas här. http://www.vk.se/galleri/?gallery=2 Många av dem är verkligen groteska. Jag kan förstå att man vill jaga och äta kött. Varför inte?Det sägs att man har en så bra gemenskap när man jagar. Man vistas i naturen och allt det där. Inga problem! Jag kan förstå det. Men att verka så triumferande och så respektlös gentemot djuren är bara för mycket, särskilt i en sådan tid då konsekvenseran av respektlöshet mot naturen har blivit så uppenbara. Vi har faktiskt inte herravälde över naturen. Så snälla visa lite mer respekt mot djuren. Ni jagar dem, äter upp dem med ni kan visa lite mer respekt.

 

 

2 kommentarer

  1. Älgjägaren

    Jo, jag tror att vi har herravälde över djuren. Men det ska utövas med respekt och omtanke och efter våra stiftade lagar. Jag ser inte alls att den respekten står i strid med att jag sätter upp en praktfull trofé på min stugvägg. Som människan gjort i tusentals år.
    Nu har vi kommit så långt från våra rötter och dessutom så länge odlat en filmkultur där djuren ”förmänskligas” att mångas förhållningssätt till djur och jakt förändrats rätt dramatiskt.

  2. Frank Caplan

    Svar till Älgjägaren (2009-09-15 16:18)
    Hej!
    Tack för din kommentar. Jag håller förstås inte med dig om vi människor har herravälder över djuren. Se det andra inlägget. och en annan sak, är jag inte mot jakt utan det uttryck som visas i vissa bilder.

    Hälsningar Frank

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.