Franks tankar

Ja eller Nej till Niqab?

Idag lyssnade jag på programmet P1 morgon som bl.a. handlade om niqab i Svenska skolor. I vissa skolor få man ha niqab och i vissa inte.  

 
Niqab. Foto: AP Photo/Scanpix/ Fred Ernst
 
Det var intressant att lyssna. Du kan hitta programmet vid den här länken http://www.sr.se/sida/default.aspx?programid=1650
Jag tycker själv att det är en mycket svår fråga. Ska man t.ex. vara lärare och samtidigt ha niqab på sig? Jaaaa, vad ska man svara på den frågan? Om jag ska vara ärligt då skulle jag helst slippa en lärare med niqab. Samtidigt skulle jag slippa en massa andra saker också. Hur många av oss kan bestämma över vad våra lärare ska ha på sig?
 
Vad sägs om tatueringar? Ska vi förbjuda dem också? Eller folk som har konstiga hår?
Jag tror att vi gör en stor grej av något som egentlig inte är så problematiskt. Hur många lärare kommer att vara verksamma i svenska skolor som bär niqab?
 
 
  Täck ditt ansikte med vad du vill!                           källa:Dagens Nyheter
 
Låt oss istället diskutera vad man får ha på sig och inte överhuvudtaget. Hur mycket ska vi begränsa individens rätt? Jag tror på individuell frihet och jag tycker inte alls om hijab, niqab och sånt här. Jag visar ändå tolerans eftersom jag vill ha ett mångkulturellt samhälle, där man kan se alla typer av människor på gator och torg, i affärer och på arbetsplatser. Överviktiga, smala, fula, vackra, korta, långa, folk med eller utan tatueringar, märkeskläder, billiga kläder, dyra kläder. Om du vill gå halvnaken eller heltäckt är inga problem. Be my guest! Vi kan inte prisa valfriheten och individualismen och samtidigt gnälla och tjata på den som undviker från normen. Kan vi inte lämna valet om klädstilen till och var en? Eller det är något annat som spåkar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.