Franks tankar

Segregationen ökar i Sverige!

Senaste statistiken visar att segregationen har ökat dramatisk under det senaste decenniet i Sverige. Andel människor med invandrarbakgrund i de sk invandrartäta områdena bara ökar. Svenskar lämnar dessa områden och de nyanlända invandrarna fyller tomrummet.

Just nu intervjuas integration minister i nyhetsprogrammet Aktuell på SVT. Hon ser egentligen inte något problem med denna utveckling. Hon tror det hela löser av sig bara man ökar informationen och sätta in de rätta åtgärderna. Hon specificerar varken vad hon menar med den rätta informationen eller med de rätta åtgärderna. Hon verkar varken bry sig eller ha koll på läget.
 
Jag tror att vi alla skulle vara uppmärksamma på den här utvecklingen. Detta är egentligen inte en etnisk problematik utan ett oroande tecken på de ökande klassklyftorna i samhället. De fattiga samlas på vissa ställen och de välmående på andra håll. Vi bör inse att de fattiga i Sverige idag består huvudsakligen av invandrargrupper särskilt de som kommer från mellanöster och Afrika. Majoritetssamhället rycker på axlarna, ”vem bry sig, de där människorna (alltså invandrarna) ska vara glada över att vi överhuvudtaget har släppt in dem in i landet”. Därmed bryr vi oss inte heller att svenska välfärdsystemet monteras bit för bit, dag för dag. Och plötsligt står vi där i ett samhälle där ingen bryr sig om sin medmänniska.
 
Vi alla borde värna om välfärdstaten Sverige! Idag sotar invandrarna för nedmontering av svenska modellen och imorgon när nedmontering är klar är alla i trubbel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.