+/- FashionDAYS

fashionDAYS Borås

FashionDAYS Borås har gått till sitt slut och jag kan konstatera att det har varit väldigt roliga och händelsefyllda 3 dagar! Dock känns det som att det går att göra bättre och få med fler allmänt folk då jag tyckte många av aktiviteterna saknade publik. Men eftersom det är första året FashionDAYS ser sitt ljus kan det bara gå åt ett håll, framåt och bli bättre.

Det  jag tyckte var bäst under dessa 3 dagar var;

Modeettornas modevisning Reinvent the skirt. Kändes som jag förflyttade mig till en annan del av världen då jag helt plötsligt stod bland ett 100-tal modemedvetna människor som alla var snyggare än alla jag sett sammanlagt under mina dagar här i Borås. Showen var fantastisk och stämningen var hög.

Best Style by Successful design. Detta var bland det roligaste jag varit med om på länge och fick verkligen en att känna att man var del av en modevärld. Siri och Mathilda gjorde ett förarbete i hästform för att detta skulle kunna fungera, all cred till Er. Inte många skulle orka sova 2 timmar innan tävlingen pga arbete och ändå få till allt perfekt. Dessutom träffade jag en hel drös nya fantastiska människor.

FashionDAYSfesterna som hölls på Vincy och Viva. Även fast inte jag var den som som stod dansandes på borden med en martini i handen njöt jag ändå av efterfesterna på Borås uteställen. Modegraden var hög på besökarna och man kände sig lite extra viktig sådär när man fick sitt namn nedskriven på lista och blev fotograferad av "I Love Fashion"-tjejer.
Dock förvandlades tyvärr avslutningsfesten på Vivan från en trevlig modefest till en stor köttmarknad där svettiga män spanade efter småtjejer i för höga klackar och liten kjol. Not ok

Kvalité. Tycker det hela känns väldigt bra planerat och framför allt äkta. Borås älskar mode, så är det bara.

Bloggbattlet! Självklart var detta en höjdpunkt under dagarna. Otroligt bra idé då små bloggare som jag får mer trafik samtidigt som FashionDAYS får bra reklam.

Det jag tycker kunde bli bättre

Fler föreläsningar. Inte för att säga att " de var bättre" så hade Umeå en FashionWeekend i oktober där bland annat Cay Bond ( trendanalytiker), Martina Bonnier ( Modechef för Damernas Värld) Susanne Ljung mfl höll diskussioner och seminarium, vilket jag saknade i FashionDAYS. Skulle vilja ha fler seminarium och föreläsningar av folk i branschen, etablerade designers, företagare, stylister, kanske Ellos? etc. För även om det är jättekul att se nya och lokala designers, vill man ALLTID veta mer om de redan etablerade.

Fler tävlingar. Varför inte fler småtävlingar på stan? En där man får klä sig själv, ta kort, och bästa outfit vinner. En där man ska göra bästa papperskollaget för FashionDAYS. En där man ska designa en ny väska, från en tråkig vit tygpåse till FashionDAYS nästa FashionBAG. Typ.
Allt för att få med allmänheten. Människor behöver aktivieras för att man ska delta. Tror att det var många som mest gick omkring på stan under dagarna och undrade vart allt höll hus. För även om jag själv tycker det är superroligt att gå och titta på utställningar kanske inte Lisa 16 år tycker det är så roligt.

Fler aktiviterer i programmet. Men den här punkten tar väl in det jag nämnde här ovan. Fler föreläsningar från branschfolk, seminarium, tävlingar, aktiviteter på stan ( där torget praktiskt taget stod helt tomt) och kanske få med fler butiker på aktiviteterna.

Men summan av kardemumman har det varit väldigt bra 3 dagar! Jag har som sagt träffat flera nya människor, fått se en nya sida av Borås, fått upp nya tankar inför framtiden, fått en rolig till med bloggen i och med BloggBattlet, och fått knyta kontakter med nya butiker.

Tack FashionDAYS och vi ses i maj igen!

för er i juryn som ska utse vinnare i Bloggbattlet, har jag gjort en ny kategori, "FashionDAYS", så ni lätt ska hitta mina inlägg.

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Kristina

    Grymt bra skrivet. Saknade också föreläsningar och blev avundsjuk när jag läste vilka bra föreläsare ni hade i Umeå. Men jag hade hur kul som helst ändå 🙂 Alltid kul när det händer något i vår lilla stad.

  2. Frida Grundström

    Svar till Kristina (2009-11-29 21:34)
    Tack! 🙂
    Tyvärr hade jag ju redan flyttat ned hit till Borås när Umeå FashionWeekend gick av stapeln, men jag vet jag såg schemat och blev lite chockad av det braiga programmet.

    Ja det är det verkligen, det behövs ett litet avbrott i vardagen nu när mörkret lagt sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.