Exempel på dubbla måttstockar

Politiker, finansiella makthavare, bolags- och regeringstrogna medier i NATO+länderna förfäktar en väldigt vinklad och ensidig beskrivning av vad som sker runtom i världen. Själva anser de sig själva aldrig göra fel och de som protesterar och har en annorlunda uppfattning och andra sätt att lösa problem och konflikter på framställs och utmålas som odemokratiska och terrorister.

De har också uppfunnit behändiga begrepp som ”whataboutism” och ”regelbaserad ordning”. Det första för att tysta all jämförande kritik av deras egna övergrepp och förehavanden. Det andra för att själva slippa undan ansvar för brott som beskrivs och hanteras inom FN och internationella lagar och regelverk. ”Regelbaserad ordning” är helt och hållet uppdiktat av USA där de utformar reglerna som det passar eftersom och som alltid gynnar dem själva.

Ett antal exempel på NATO+ländernas dubbelmoral:

  • Ukraina har rätt att attackera civila mål i Ryssland som svar på Rysslands invasion.
  • Syrien och Irak har inte rätt att attackera vare sig civila eller militära mål i USA som svar på USA:s invasion och ockupation.
  • Israel har rätt att slakta hundratusentals palestinier som svar på Hamas attack 7/10-2023.
  • Palestinierna har inte rätt att göra väpnat motstånd som svar på 75 år av Israels brutala ockupation med misshandel, våldtäkter, mord, etnisk rensning, stöld och terror.
  • Taiwan har rätt till självständighet och frihet från Kina.
  • Katalonien har inte rätt till självständighet och frihet från Spanien.
  • Kosovo gavs rätt till självständighet från Jugoslavien.
  • Hawaii förvägras rätt till självständighet från USA.
  • Man kräver att Ryssland ska betala återuppbyggnaden av Ukraina.
  • Man kräver dock inte att USA och dess lierade brottslingar ska betala återuppbyggnaden av Libyen, Irak och Syrien m.fl. länder.
  • Man anklagar Kina för att använda slavarbetskraft (som företag och myndigheter i väst själva inte har några som helst moraliska dubier över att utnyttja).
  • Att USA använder sig av fångar som gratis arbetskraft (slaveri) både inom exempelvis brandbekämpning och tillverkningsindustri diskuteras överhuvudtaget inte.
  • Övervakning och censur i länder som Kina framställs alltid som något ondskefullt och tyranniskt.
  • Övervakning och censur i våra egna länder framställs som omtänksamhet och ett skydd av invånarna.
  • Man fördömer när t.ex. Ryssland frihetsberövar och fängslar dissidenter och regeringskritiska journalister.
  • Total avsaknad av kritik när UK, Frankrike m.fl. NATO+länder censurerar, trakasserar, misshandlar, arresterar och fängslar kritiska journalister och opinionsbildare. Även individer som tidigare tjänat som diplomater och inom säkerhetstjänster för dessa länder.

Internationella lagar och regler måste gälla lika för alla makthavare. Det gör de inte nu och därför lever vi i en form av maffiakultur där vissa länder och organisationer utövar utpressning och förtryck mot andra för att gynna sig själva och smiter från ansvar och påföljder för de mest horribla brotten människan känner till. Det ska vara brotten i sig som avgör aktion och straff, inte vem förövaren är, annars urholkas rättvisan och de internationella regelverken förlorar sin legitimitet.

3 kommentarer

  1. Janne

    Har du hört talas om decroy-rörelsen? Den backar upp mycket av dina inlägg och värnar om fred istället för krig. Inga stormakter eller allianser ska ha rätten att styra över mindre länder, varken med tvång, indirekt tvång eller utan tvång. Världen är en osäker plats just nu, utan att peka ut olika geografiska platser och områden. Alla länder är mer eller mindre påverkade av de geopolitiska rörelser och konflikter som nu sker.

  2. Basic Rules

    Du beskriver på ett talande sätt dessa människors syn på yttrandefrihet och demokrati; ”Ni får tycka vad ni vill bara ni håller er inom våra åsikter/agendor/narrativ”. De som tycker tvärtom eller nära inpå blir per definition högerextremister mm. Själva unnar de sig dock nöjet ? att stödja, just högerextremister, ultra nationalister och rena nazister – du vet Ukraina. Sionismen (finns även kristna sionister) lämnar jag därhän.
    Ditt inlägg borde tjäna som en bra stomme för någon ledarareaktion, för att fyllas ut med resonerande och logisk text.
    På så sätt upprätthålls både fakta och helhet.
    Demokratibegreppet kan vi lägga bort tillsvidare ,vilka stater och NGOs är demokratiska i dagens galna(woke) och turbulenta värld !

    • thedoctor (inläggsförfattare)

      Tack ska du ha, Basic Rules.

      Ja, visst är det märkligt att Palestinaaktivister utmålas som antisemiter och t.o.m. nazister men verkliga nazister vattnas ner till ”högernationalister” och senast nu såg jag ”uppmärksammade”.

      Vi minns ju alla från våra skolböcker den där ”uppmärksammade” österrikiska målarkludden som styrde Tyskland på 1930- och 40-talen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.