Den som inte kräver omedelbar frigivning av Assange är inte bättre än Putin

Av , , Bli först att kommentera 4

Riksdag och regering måste kräva av regimen i Washington att de lägger ner målet mot Julian Assange så han får komma hem till sin familj.

Alla som kallar sig journalister i Sverige bör göra detsamma. Han är er kollega.

Varför får inte Julian Assange samma stöd i väst som Alexej Navalnyj?

Bli först att kommentera

De judiska orcherna i Palestina

Av , , Bli först att kommentera 3

Rasismen har många skepnader men i grunden är det samma vidriga normsystem och tankesätt oavsett avsändare och mottagare. Kan ni föreställa er vilket ramaskri det skulle bli om de israeliska ockupanterna i Palestina omnämndes som horder av orcher? Som lägre stående människor i avsaknad av kultur. Upprördheten skulle vara fullt befogad. Att avhumanisera en hel folkgrupp eller nation borde vara något som vi i vårt påstått upplysta samhälle fördömer per automatik. Ändå har vår civiliserade fernissa förångats på bara några månader.

För all del, stå med det ukrainska folket. Med folket. Men hjälper det gränslösa hatet mot allt ryskt verkligen det ukrainska folket? På vilket sätt får ukrainarna det bättre genom att vi i ”väst” ställer in konserter med verk av ryska kompositörer, fryser ut alla ryska idrottspersoner, jämställer ryska musikinstrument med hakkorset, tar bort bilder på 500-åriga ryska byggnader från matförpackningar, avskedar ryska forskare och professorer från lärosäten o.s.v.? För vems skulle gör vi allt detta egentligen? På vilket sätt för färre mänskliga och kulturella kontakter oss närmare fred och mindre lidande?

Den tyska EU-tjänstepersonen och NATO-rådgivaren Florence Gaub gjorde i ett tyskt tv-framträdande skrämmande rasistiska uttalanden om det ryska folket och deras kultur. ”De ser ut som européer men det är de inte” var bland annat en åsikt hon vädrade. Det blir lite extra obehagligt att det är just en högt uppsatt tysk politiker som ger luft åt gamla Göbbelska synsätt.

Vi ska inte heller glömma att det är ”kungar och presidenter” som startar krig. Inte vanligt folk. Det är däremot det vanliga folket som tvingas utföra själva krigandet och utstå lidandet. De allra flesta människor har inget emot sina grannar. De vill leva i fred, lugn och ro. Så precis som med de ekonomiska sanktioner som nu inte bara drabbar det ryska folket utan även har börjat slå tillbaka på våra egna samhällen i väst så drabbar det inte den s.k. eliten. Jo, även de får naturligtvis betala mer för bränsle, livsmedel och andra produkter men det drabbar inte dem på samma sätt. De har råd. De har det ekonomiska utrymmet för det. Så när de säger att det är ”värt” dessa uppoffringar för att stå upp för Ukraina mot Ryssland så menar de att det är du och jag som ska göra de uppoffringarna. Inte de själva.

Det är så mycket som är så fyllt till bredden med dubbelmoral i den här situationen. Om det verkligen var handlingen att t.ex. anfalla ett land, begå krigsbrott eller fängsla journalister som upprörde oss och utgjorde grunden för våra krav på ansvarsutkrävande så skulle många ledare, politiska och finansiella makthavare från västländer sitta i fängelse på livstid. Istället kan de nu glida runt i lyxliv, bli adlade och ge välbetalda föredrag. Det verkar helt klart inte handla om dåden i sig utan vem som begår dem.

Våra makthavare måste fördöma och försöka avbryta det här hatet som pågår nu. Det kommer förhoppningsvis en dag då vi måste läka såren efter detta och då blir det så mycket enklare om vi inte har hållit på och avfärdat varandra som mindre värda, underlägsna människor.

Bli först att kommentera

Hahahaha! Som om svenska politiker bestämmer det

Av , , 4 kommentarer 1

Eddie Izzards uttryck ”A bit naive I think” dyker upp i huvudet på mig allt oftare nuförtiden. Våra politiker står och lovar allt möjligt som de vare sig vill eller kan hålla. Nu lovar borgerliga politiker att kärnvapen aldrig kommer bli utplacerade på svensk mark, även vid ett svenskt NATO-medlemskap. Vilket kvalificerat struntprat. För de har ju inte ändrat sig och ljugit förut. Även om det skulle vara så att de verkligen menar det nu när de säger det (vilket de inte gör) så räcker det med ett telefonsamtal från Washington så ligger den ståndpunkten i papperskorgen.

4 kommentarer

EU måste häva sanktionerna mot Ryssland – Folk har ingen aning om vad som väntar

Av , , Bli först att kommentera 4

Matpriserna rusar i Europa. Vissa produkter har redan försvunnit helt ur sortimentet. Ni kanske har märkt att det inte finns någon solrosolja någonstans. EU-kommissionärerna och Ursula von der Leyen har noll koll och lyder bara vad storebror USA säger att de ska göra mot Ryssland. Det här är definitionen av att skjuta sig själv i foten. Man kan fortsätta skylla allt ont på Ryssland och vi kan svälja Joe Bidens tal om ”Putin’s price hike” på bensin men när befolkningen i Europa inte har råd att köpa mat eller ens kan få tag på vissa livsmedel som inte går att producera eller importera längre så kommer regeringar att få det mycket tufft. Många kommer säkert att falla. Höga brödpriser antände den arabiska våren. Den svindlande inflationen i Weimar på 20- och 30-talen i Tyskland var påtvingade genom krigsskadestånd och straff från ”segrarna” i första världskriget. Den här gången straffar vi oss själva.

Om ni gnäller över att det är dyrt att tanka bilen så har ni inte sett någonting än. Det är också viktigt att minnas att de personerna som tar de här besluten, de som talar om för oss hur viktigt det är att ”straffa” Ryssland, inte själva kommer att drabbas. Jo, en hel del politiker längre ner i hierarkin som lyder och lojalt upprepar talepunkterna från sina överordnade kommer naturligtvis också drabbas. När skiten träffar fläkten kommer inte eliten bry sig om sina lokala och regionala tjänare, hur lojala de än varit.

Det har varit mycket tal om att Europa måste bryta sin beroendeställning till Ryssland men minst lika viktigt är att bli självständiga även från USA. Europa måste kunna stå på egna ben. Med det menar jag inte att vi ska bli protektionistiska utan ha en fristående, human och rationell omvärldspolitik. USA spelar Europa som en mungiga för tillfället. Kriget i och ”stödet” för Ukraina handlar för USA ingenting om att stödja det ukrainska folket eller demokrati. Det handlar om att försvara och bevara USA:s militära och finansiella globala dominans. Inte bara Ukraina utan hela Europa är endast spelpjäser för USA och som sådana kan vi enkelt offras om det gynnar USA självt. ”America First” var inget som Donald Trump hittade på. Det har varit ett amerikanskt axiom sedan Monroedoktrinens tillblivelse 1823 och i ännu högre utsträckning sedan 1945.

Så det är dags att bita i det sura äpplet, krypa till korset, helt enkelt backa och erkänna att det här var ingen bra idé. Vi kanske skulle ha kört på en diplomatisk lösning ändå. Dags att lägga ner kukmätartävlingen. Vi minns hur det gick förra gången det blev hyperinflation i Tyskland och vi har redan extremhögern på frammarsch. Även om västmedia låtsas som om den inte existerar i Ukraina så tillstår de ändå att de är starka på många andra håll i Europa. Hyperinflation, livsmedelsbrist, högerextremism och massvis med vapen på drift är ingen bra kombination.

Bli först att kommentera

Det är VI som avgör vad som är demokratiskt eller ej

Av , , Bli först att kommentera 4

För att visa att vi står upp emot det odemokratiska Ryssland där man inte låter sitt folk komma till tals så vägrar vi låta det svenska folket folkomrösta om medlemskap i NATO.

Troligen det mest omvälvande beslutet sedan andra världskriget med långtgående konsekvenser för vår befolkning inom de utrikespolitiska, juridiska och folkrättsliga områdena. Men det spelar ingen roll för det är VI som avgör vad som är bra för det svenska folket. INTE det svenska folket.

Hälsningar, Sveriges riksdag och regering

Bli först att kommentera

Land of the Free – Här är ert föredöme

Av , , Bli först att kommentera 4

Hade det här varit i Ryssland så hade det varit dygnet runt i våra medier. Det hade kopplats till Putin personligen och beskrivits som ett kännemärke för den ryska regimen. Nu är det i USA det händer och då är det inte lika intressant för det befläckar den guldkantade men falska berättelsen om himmelriket i väster. För Flint, Michigan är inte en isolerad händelse. Det är inte ett undantag från det annars fantastiska amerikanska urverket. Det är så här ett korrupt rövarsamhälle ser ut. Det här är symtomen och effekterna av den likgiltighet som makthavarna visar för sina invånare och deras lidande. Det finns hur mycket pengar och resurser som helst men de lägger hellre alla de pengarna på sin militär och krig än ger sina medborgare rent vatten, sjukvård, utbildning, bostäder o.s.v.

USA är inte lösningen på några av alla våra problem i Europa. De är inte räddningen. De är Titanic, efter att de kolliderat med isberget. Visst ska vi ha diplomatiska kontakter och viss handel med USA men att fortsätta vara deras vasaller kommer leda till vår undergång, både ekonomiskt och kanske även civilisatoriskt. Det är dags för ett självständigt Europa.

 

Bli först att kommentera

Jeff Bezos borde låsas in på livstid

Av , , Bli först att kommentera 8

Elon Musk har rört upp känslorna bland censurälskande politiker och nyhetsbolag med sitt bud på Twitter. Jag är ingen beundrare av Musk och har mycken kritik mot honom och vi vet inte hur ärligt menat hans tal om att återställa yttrandefriheten på Twitter verkligen är. Men bara det faktum att folk förlorar förståndet över detta och helt plötsligt börjar tala om hur farligt det är med miljardärer som äger mediabolag. Jag håller med om att det är ett problem men detta har varit fallet i många år redan. Jeff Bezos äger Washington Post, Mark Zuckerberg äger Facebook och Instagram för att bara ta två exempel. Den amerikanska mediebranschen är koncentrerad hos ett fåtal mycket rika personer och den processen påbörjades av Bill Clinton med omstörtande ändringar av medielagarna på 1990-talet. Så varför reagera över det först nu?

Det är otroligt talande att det är just ökad yttrandefrihet som triggar de styrande i framförallt USA att gå i taket. Helt vansinniga förutsägelser och jämförelser har gjorts från nyhetsankare och olika åsiktsproffs. Någon menade att det var så här det måste ha känts natten innan Weimarrepubliken föll, med andra ord antyda att Musks eventuella förvärvande av Twitter är att jämställa med nazisternas maktövertagande i Tyskland på 1930-talet.

Samtidigt kommer det helt hårresande avslöjanden rörande mediemagnaten Bezos företag Amazon. Företaget planerar nu att införa en app som innehåller en blockeringsfunktion mot särskilda nyckelord. Utöver svordomar så har många av orden koppling till facklig verksamhet eller systemkritik. Om George Orwell hade levt och hört talas om detta så hade han garanterat spärrat upp ögonen, uppgivet hållit upp händerna i luften, vänt och lämnat lokalen. Så medan den s.k. progressiva eliten i USA blir helt aptokiga över Musks tal om yttrandefrihet så låter man Bezos nazifasoner passera utan problem. Inget tal eller hot om lagändringar om inte Amazon börjar behandla sina anställda på ett anständigt vis, likt man tidigare hotade bl.a. Facebook med lagändringar om de inte började censurera och bannlysa individer som inte behagade makthavarna i Washington. Merparten av mediebolagen och därmed även nyhetsredaktionerna i USA är nästan till 100% lojala med den politiska makten i Washington, apropå statskontrollerad media. Så det är inte konstigt att de blir vansinniga över blotta tanken att en plattform som Twitter skulle kunna hamna utanför deras kontroll.

Så, här ser vi den gemensamma nämnaren och orsaken till att Musk ses som en dålig, rent av farlig oligark medan Bezos är en bra och välgörande entreprenör. Jeff Bezos och ledningen i hans Amazon är fiender till demokrati och frihet och borde sitta inlåsta på livstid för sina brott mot mänskligheten.

Bli först att kommentera

Stand with Ukraine?

Av , , Bli först att kommentera 4

Not really and not without making a shitload of money.

 

Bli först att kommentera