Full av jobbet?

Gripenhoftner om Full av jobbet? Jag ser en växande problematik kring att fler och fler vuxna får alkoholproblem. Många tänker sig alkoholisten som den som sitter med sina flaskor full på en parkbänk. Vad få vet är att dessa människor utgör en väldigt liten del av de personer som kan anses ha alkoholproblem. Den senaste siffran som nämnts är att de utgör endast 6-10 % av alla med en alkoholproblematik. Övriga är således personer som har jobb, familj och ett ”fungerande” liv. Kanske din granne, ett syskon, en förälder, din respektive eller din kollega? Eller varför inte du själv? Idag är det svårt att undvika alkoholexponeringen och många känner också pressen på jobbet. Det ska bl. a vara after work, firmafest, julfest, kick-off, representation osv. Festkoden är inte sällan att bli onykter. Den som har ett arbete där det ofta ska representeras och där det ofta inkluderas alkohol på olika sätt lever därför osäkert. Det jag har noterat i delar av min egen umgängeskrets är en ökning av att förknippa alkoholintaget med att få slappna av efter en stressig dag på jobbet. Normalt skötsamma och begåvade människor har börjat öka sitt intag av alkohol i samma takt som stressen och pressen på jobbet också ökat. Och denna vana sätter sig tyvärr snabbt. Nästa gång du vill slappna av kan du prova att ta en promenad, eller varför inte tappa upp ett varmt bad istället? Prova – lova mig det./ Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.