Att segla ut – i sina tankar…

IMG_1432 Att styra ut över haven och världen – i tankar elller i verklighet…

Fortsätter lite på gårdagens tema – kanske är det disiga och lite drömlika vädret som påverkar tanke-segeln, vad vet jag!

Fantasi eller verklighet? Vilket som är bäst kan ju bero på. Det är ju som lite tryggt att styra iväg i tankarna från hemmets lugna vrå. Men kanske man även här ska akta sig för att flyga iväg alldeles för långt i fantasin. Tänker på Münchausen som flög på de mest konstiga sätt till de mest konstiga platser… Fast det är förstås bara en saga – och ska jag vara ärlig så har jag faktiskt inte riktigt läst den sagan. Så det är möjligt att bilden haltar en smula. IMG_1534

Sen finns det ju dem som gör drömmar till verklighet förstås. Som exempelvis Tor Heyerdahl med sina olika slags farkoster över haven. Det måste ju ha känts bra! Även om det var för att visa för forskarvärlden (och kanske även för andra) att hans teorier stämde. Vilket ju i och för sig måste känts extra bra, då de visade sig göra det!

Undrar hur fiskarna tänkte – när doom flög! Om nu fiskar tänker! Nej, tror nog bara att de flög, och var nöjda med det! (Tills dem som här hamnade på fartygsdäcket!)

IMG_1427 IMG_1429

Fast en massa jobb kräver det förstås, förberedelser och ekonomi! Så just idag nöjer jag med att enbart låta min längtans vingar flyga iväg med mig någonstans – bortom eller inom haven. Vet faktiskt inte rikt vart, än så länge… Det finns för stunden för mycket verklighet som ligger i vägen. Och den är inte alldeles dum – den heller!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor