Mellan två världar 2014

Personligen är jag för tillfället mitt emellan två världar. Jag är kreatör, det vill säga en byggande konstnär (istället för målande) och fritidspolitiker i kommunen (dock bara som ers. i nämnd).

För er som inte har facebook, ni missade hur det fullkomligt exploderade reaktioner igår efter artikeln Den smutsiga sanningen om Umeå 2014 skriven av Emma Swanström. Artikeln, vilken jag också delade på FB med texten ”Öppna ögonen! När många olika sorters kulturutövare säger samma sak som denna skribent, torde det väl ändå ligga någon sanning i kritiken?! Eller? Jag har inte sökt pengar då jag känt/känner stor misstro, speciellt med tanke på hur andra duktiga och mer erfarna små kulturutövare har bemötts. Trots rötan i den sk kulturdrivna tillväxten kommer inte vi små kulturutövare ge upp! Vi är likt maskrosorna något ni inte blir av med eller kan gömma undan!”. Som sagt vi finns där vare sig ni vill eller inte och vi vågar kritisera när vi tycker något är fel!

Det kom efter ett tag en typ av svarsreaktion på det som Emma skrev från Fredrik Lindegren i artikelVi har försökt jobba med delaktigheten av Elin Turborn. Med andra ord så får vi åter vänta på det ”riktiga” svaret, vilket tydligen skall komma i VK på lördag. Den som väntar får se vad herr Lindegren har att säga och om det kommer finnas någon form av substans eller om det är ytliga kosmetiska floskler som kommer att serveras?

Tidigt, tidigt idag kom ytterligare en artikel Förlösande kritik rakt från kärnan som en följd på Emmas artikel. Vilket i stort också beskriver saker och ting väldigt tydligt/målande.

Kommentarerna är många på alla artiklarna och Umeås kända ”troll” skriver som vanligt om saker de inte har en aning om (själv sitter jag inne med viss fakta, därav min säkerhet i åsikten). *suckar* Nu orkar jag inte mer för idag. Har tyvärr fått migrän.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.