Men låt bli mina ytterkläder!

Någon har stulit min kappa.

Man hänger ju av sig ytterkläderna och lämnar dom obevakade på alla möjliga ställen och naturligtvis, naturligtvis har jag tänkt tanken att någon skulle kunna rycka åt sig en jacka. Åtminstone en dyr jacka. Men på nåt sätt är jag väl för för godtrogen eller för slö för jag fortsätter att snällt hänga jackan på galgen istället för att dra med mig den överallt. Mina jackor kvalar liksom inte in som värdesaker.

Ända fram till igår alltså.

Jag gjorde ett studiebesök på IKSU igår och eftersom jag inte brukar åka dit så visste jag inte att man borde ha med ett eget litet hänglås till skåpet. Ja,ja tänkte jag – det brukar ju gå bra – och så hängde jag in jackan i ett ledigt skåp och gick och tränade.

Var jackan kvar när jag kom tillbaka? Nej minsann! Det var den inte. Jag fick åka hem utan i vinterkylan.

Hur tänker man egentligen när man tar någons jacka ur ett skåp i ett omklädningsrum?

Vem, förutom jag då, vill faktiskt ha min uppenbart begagnade kappa?

Gick hon runt och kollade i olika skåp och provade olika jackor för att se vilken som satt bäst? Det skulle ju i sånt fall se ganska mystiskt ut – det är ju liksom aldrig tomt i IKSUS omklädningsrum.

Att folk tar nya kläder som man dessutom kan prova från någon butik det är ju riktigt självklart jämfört med att rycka åt sig min jacka.  Om det nu inte är någon som känner mig och vill straffa mig alltså, det är ju en möjlighet – om jag inte haft bilen skulle det ha blivit riktigt drygt innan jag var hemma i värmen.

Du som snodde min kappa: Hör av dig till mig och kom med ett enda vettigt argument som visar att du tänkte någonting över huvud taget så ska du få en snygg matchande halsduk och ett par sprillans nya handskar till ett bra pris. Annars hoppas jag att du redan känner mina behandskade händer ta strypgrepp runt din magra hals eller åtminstone att du skäms varenda gång som du ser kappan!

Ta dig i kragen nu och lämna igen den där kappan på IKSU – det är ju inte ens årets modell!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.