Man måste vara tydlig och konsekvent!

Jasså minsann! Jenningsskolan blir kvar ett tag till!

Visst vill jag gärna att vi har en gymnasieskola i kommunen men jag är inte så blåögd att jag inte ser problemen.Men nu tänkte jag inte lägga ut texten om den saken – det är redan välgjort.

Nej, just nu är det två andra saker som retar mig.

Kära Robertsfors kommun, man måste vara tydlig och konsekvent. Det är grunden för framgångsrikt ledarskap. Som politiker kan man väl få en liten dispens eftersom politik nu gärna bör diskuteras offentligt och inte bara genomföras – men ändå; först gör man en bra utredning och sedan diskuterar man och därefter bestämmer man sig och efter det får man försöka stå för det man sagt. Ni rycker undan mattan för Jenningsskolan genom att varje år ha frågan om skolans eventuella nedläggning på agendan. Vilken fullklok människa skulle söka till en skola som är kanske läggs ned nästa år? Det måste vara någon särskilt oinformerad person i sånt fall. Nej – man lägger ned eller man satsar, det finns inga fungerande mellanlägen!

Kära VK, jag läser säkert väldigt slarvigt och inte alltid hela artiklarna men – Visst stämmer det väl ändå att att det har stått i tidningen, eller här på Vk.se, minst tre gånger sedan i somras att Jenningsskolan ska läggas ned?

Åtminstone har man fått det intrycket om man är en läsare som inte är helt insatt i beslutsgången i kommunen. Nu visade det sig ju att den saken inte var slutgiltigt beslutad, och fortfarande inte är det.

Hur ska jag då tolka era artiklar? Jag ser bara två möjligheter:

1: Ni har inte satt er in i situationen ordentligt och skrivit dåligt underbyggda artiklar. Det är allvarligt eftersom det betyder att man inte kan använda era artiklar som information utan bara som underhållning, dålig underhållning.

 2: Ni känner väl till beslutsgången i kommunen men tycker antingen att det är för besvärligt att förklara ordentligt eller att en rubrik i stil med "Jenningsskolan läggs ned" säljer bättre än "Robertsfors kommun diskuterar Jenningsskolans framtid" . Det har ni naturligtvis alldeles rätt i.

Det är bara det att det är vilseledande och dessutom värsta sortens reklam för skolan i fråga. Som kommuninnevånare i Robertsfors och därmed delägare i Jenningsskolan så uppskattar jag inte att ni skaffar er läsare på det bedrägliga sättet.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Jonas Redin

    Hej.
    Bra frågor! VK har skrivit när politiker har fattat beslut om att lägga ned skolan, och då är rubriken ganska given: Jenningsskolan läggs ner. Sedan har VK skrivit när politikerna har fattat beslut om att inte lägga ner skolan.
    Men visst – beslutsgångarna i den kommunala verksamheten är inte alltid så lätta att beskriva tydligt och klart – och kortfattat i en rubrik.

    Och innan ett beslut är definitivt och oåterkalleligt så kan det ju ändras. Inte minst utifrån opinionen som uppstår då massmedierna skriver om vilka beslut som är att vänta.

    Mvh

    Jonas Redin
    Reporter, VK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.