Umeåborna ska inte tanka tiggarnas bilar!

För ett antal år sedan så var det en 76-årig gammal tant som ställde sin uttjänta stekpanna mot en återvinningscontainer. En soppolis såg tilltaget, anmälde henne för nedskräpning med bötesstraff som följd.

Idag så råder minst sagt andra tider. Nuförtiden kan man ockupera någon annans mark, bosätta sig illegalt och förvandla området till en soptipp, utan att riskera några repressalier alls. Sedan är det bara att dra vidare och låta skattebetalarna stå för notan.  Ja, om du är så kallad ”EU-migrant” i folkmun även kallad för tiggare.

Problemet är inte enbart att lagen sätts ur spel för dessa grupper, det kostar även Umeå Kommun fruktansvärt mycket pengar. Om vi tar den illegala bosättningen på Nydala så landar slutsumman på cirka 1 miljon kronor.  En miljon kronor!! Kan det vara möjligt? Ja, tyvärr så är det inget som är gripet ur luften. Summan kommer från kommunens tjänstemän som summerat ihop kostnaderna.

Exempelvis Securitas har verkligen haft fullt upp när man läser deras minst sagt omfattande rapport. Dels med att skydda kommunens anställda på badet som upplevt en stor otrygghet på arbetsplatsen på grund av tiggarnas ibland närmast hotfulla närvaro. En otrygghet som förtroendevalda från vänsterpartiet spädde på när de hindrade Umeå Kommuns anställda från att utföra sitt arbete. Jag vill även nämna några exempel från Securitas omfattande rapporter; Fyllkörning slutade med en voltad bil, föraren greps av polis. Bilar som körs i hög fart på bland annat cykelbanan. Krockade bilar på parkeringen, stora grupperingar som hänger runt dessa och skapar otrygghet. Kläder eldas i stort bål. Fylla och bråk, vakt lägger bandage på en man som sedan försöker köra därifrån. Vakt plockar nycklar och lyckas förhindra en rattfylla. Kvinnlig joggare jagas av en blodig man och söker skydd av vakt. Visar sig vara samma man som vakten plockat nycklarna av. Mannen grips av polis.

Som inte detta vore nog, så tillkommer saneringen av området från skrotbilar, sopor, förorenad mark från motorolja som tappats rakt ner på marken. Återställande av sönderkörda gräsmattor, renovering och sanering av omklädningsrum, flyttkostnader för arrangemang som ej kunnat genomföras på Nydala som planerat, etc.

Umeå Kommun har även delat ut ett antal bensinrekvisitioner för att tiggarna ska ta sig hem. Föga förvånande så har det uppstått en handel med dessa. Nej, Umeås skattebetalare ska inte tanka tiggarnas bilar. Vi ska inte heller bygga campingar, bostäder, eller för övrigt ta något som helst ansvar för dessa så kallade ”EU-migranter. Enligt lagen räcker det med en enkel bussbiljett till hemlandet. Det är också vad jag tycker att vi ska erbjuda dem. Svårare än så behöver det inte vara att lösa detta problem.

4 kommentarer

  1. Åsa

    Äntligen! Någon som kommer med lite hårda fakta vad detta verkligen kostar. Väg det in i resonemangen när pengarna inte räcker till skola och omsorg!

  2. Glaset fullt

    Imorse när jag åkte på jobbet såg jag en personbil med släp framförd av en arbetsklädd svensk kille bli stoppad av polisen på strandleden,om jag får spekulera så torde det varit obesiktigat eller kombinationen vinter-sommardäck som föranledde stoppet.

    Och nu till saken varför är vi inte lika inför lagen när det gäller bilar och husvagnar som framförs oskattade och obesiktigade med polisens goda minne ”finns bilder från senaste flytten Nydala -Backen” när polisen står och ser på när lagbrott begås utan åtgärd.

    Har även belägg för hur p-böter vid tågstationen aldrig delats ut till bilar som stått där hela sommaren.

    Varför jag är så förbannat upprörd över just detta är att en pojk i bekantskapskretsen körde moped som gick 12 km/h för fort och det kostade dom 4000kr i böter och indraget körkort i 4 månader.
    Det var fel av han inget snack men hur förklara för en ungdom att det finns två måttstockar för hur vi behandlas av polis och åklagare en för svenskar och en för ”EU-migranter”.

  3. Lennart Holmlund

    Jag håller med dig. Det djävliga är att det inte är lika inför lagen. De skyller bara på att de inte har något personnummer när polisen tar dem för att de tex snattat. Inga straff och då blir det som om polisen godkänt att de får göra detta. De har fått frisedel mot att följa lagar. Undra på att myndigheterna i Rumänien får ett agg mot dem

    Så här går det inte att fortsätta och i studio ett har de haft reportage om att kvinnor säljer sex på nätterna

  4. gerd

    Skönt att se att det finns någon politiker kvar som törs säga sanningen.
    Din lista kan göras längre.
    Den privata paintbollarenan som ockuperades och nästan revs ner för att använda materialet till att bygga en kåkstad
    De som bott på Backen åker buss utan att betala. Chaufförerna vill inte komma i bråk och bli kallade för rasister.
    Samma gäng är vanliga besökare på återvinningscentralen på Klockarbäcken. De är inte där för att lämna avfall utan för att ”hämta” elektroniska produkter. Elskrotet går ju normalt till Boliden för återvinning. Nu hamnar nog en hel del som inte går att avyttra ute i naturen.
    Flumvänstern/flummupparna säger ju att alla människor har samma värde och ska behandlas lika. I vår kultur är honnörsportalen att alla ska behandlas lika inför laget. Det är skrattretande då åklagare, polis, tullen och domstolarna inte längre har den målsättningen. Turistande utlänningar ska gå fria eftersom de saknar person nr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.