Jocke med kniven

Min tid vid Restauranghögskolan i Umeå

Prepp och miniservice.

Under de två senaste dagarna har vi haft lite av en träningssession inför Klötzkes meny som ska lagas nästa vecka. Det är nämligen så att vi kommer få prominent besök i skolan av en vinblandare och tanken är att han ska blanda viner under en middag som vi ska laga. Hursomhelst så har jag varit sjukt dålig på att ta kort (så tack till Boden som hade mobilkameran redo), det har varit lite för rörigt i skallen. Men, men, gruppen som jag är i lagade idag en trerätters som vi preppade inför igår, den bestod av följande.

Förrätt ? Nässelsoppa med kycklingmousseline och äggskum.

Saknar soppan på den här bilden, ska fyllas på med grönt!

Varmrätt  – Lammytterfilé och Lammterrin med vårens primörer, färskpotatis och ramslöksås.

Potatis och extra sås serveras a part.

Dessert ? Glasad rabarber, vit choklad mousse, rabarberskum, hallongele och mördegscrumble.

Ibland får man det tråkiga upplägget. (Detta var strul med mousseburken)

Vi hade lite strul i gruppen med upplägget, så vi höll inte konsekvent kvalitet på tallrikarna som gick ut, men det är ju bara att lära sig av det till service nästa vecka.

I morgon vankas det PM-inlämning och redovisning samt en dugga. Wehoo!

Hittade även en bild på en anka som satt i matsalen!

Osar anka om det här?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.