Ni dödar norra Sverige & …..

Jo så är det !

Ni som nu sitter i ledande ställning i Sverige på olika plan, det är tråkigt att ni idag försöker på alla sätt DÖDA Norra Sveriges Inland.

Det går snart inte att köra bil, hålla på med jordbruk, skogsbruk eller mindre småföretag, ni dräper ut oss som kämpar och sliter för att driva denna del av vårt land.

Vad har ni tänkt att vi ska göra ?

Helt ärligt tror jag att det är dax för ett riktigt uppror inte bara massor av listor mot höjda drivmedel, utan handgripligen ta tag i detta.

Vi kan inte längre bara sitta och titta på när ni inte helt klyftiga politiker bara vill ändra hela Sverige kartan, genom att flytta in alla mäniskor till städer med lokabussar, pendeltåg eller tunnelbana.

Öppna era ögon och gör något vettigt en gång i livet i alla fall !

Från ett underbart soligt & varmt Grönåker !

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

4 kommentarer

  1. Magnus

    Hej Ulf!

    Om vi bortser från priset på drivmedel så skulle det vara kul att höra lite mer om vilka problem ni (ute på landsbygden) stöter på och vilka lösningar ni föreslår!

  2. Ulf Kämpeback

    Jag hoppas att du kommer att läsa det här.

    Ok, då var det våra problem ute i glesbygden:

    1. Drivmedel
    2. Affärer = 0
    3. Skolor = 0
    4. Bensinstationer = 0
    5. Höjda fastighetsskatter
    6. Återvinngings platser = 0
    7. Massor av Björn
    8. Många Vargar
    9. Ingen möjlighet att skydda oss

    Det lösningar som jag har är inte många, idag finns allt förmånga som bestämmer som vill döda glesbyden i Norrland, så det finns inget som gär att göra snabbt åt detta.

    Det måste få vara lönsamt att bo här ute, att våga stanna eller flytta ut med familjen, det måste finnas skolor, barnomsorg, affärer och annat som gör att livet går att leva, det går inte bara att öka priser och stänga allt för att tjäna eller spara pengar.

    Men jag vill inte ha någon synd om oss politik, där allt blir betalt med skattemedel, men gör det lättare att leva och arbete här ute så blir jag nöjd.

    Hur många saker behöver jag räkna upp som vi inte har tillgång till och som blir höjda kostnader eller ökar svårigheten att bo kvar ute i glesbygden.

    Att bo i stan där ALLT finns är väl inga problem, det har jag redan provat att göra, där finns allt, allt allt men inget värdigt liv för den som värdesätter livskvallité.

    Har du kanske fler frågor eller känns det bra så här.

    Ulf Kämpeback

  3. Magnus

    Hej Ulf och tack för svaret!

    Jag håller helt med om att man måste försöka hålla landsbygden levande och jag har ingen bra lösning heller. Men jag tror absolut att politikerna inledningsvis måste släppa tänket om att allt måste gå med vinst. Jag tror att man får starta upp och satsa på olika verksamheter tex skolor, affärer osv och ta den eventuella förlust som blir till en början och försöka göra det attraktivt att bo och verka utanför staden för att bygga upp en levande landsbygd. (Vilket jag absolut tror går om man gör det möjligt att leva utanför stan) Sen kan man förstås inte bygga upp såna här verksamheter i varje liten by, men det bör finnas inom lämpliga områden över hela sverige.
    Sen alla problem ni har med rovdjur har jag ingen uppfattning om, men jag förstår att man måste uppleva det innan man helt kan vara med och diskutera det och det kan inte jag som den stadsbo jag är.

  4. Ulf Kämpeback

    Hej

    Tack för ditt svar, håller med dig & skulle kunna erbjuda en dag i skogen bland våra härliga rovdjur om det skulle vara av intresse.

    Hör bara av dig !

    Lycka till med allt i Sommar !

    Ulf Kämpeback
    http://www.gronaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.